Porodica i prijatelji se opraštaju od Petrućija: Posle Mićkovog govora na komemoraciji mnogi su zaplakali (FOTO/VIDEO)

Novosti Online

15. 11. 2019. u 11:12

Породица и пријатељи се опраштају од Петрућија: После Мићковог говора на комеморацији многи су заплакали (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V. Danilov

Sahrana će biti održana danas u 13 časova na Novom groblju u Beogradu
Komemoracija genijalnom glumcu, komičaru i imitatoru Branislavu Petruševiću Petrućiju, koji je iznenada preminuo 9. novembra, održava se danas u “Kamernoj sali” Radio Beograda.

Pročitajte još: Poznati se opraštaju od Petrućija: Hvala, care, za svaki osmeh; Bio je tako duhovit sa šmekerskim forama

Sahrana će biti održana danas u 13 časova na Novom groblju u Beogradu.

Iza sebe je ostavio suprugu Nadu i dva sina, Marka i Mateju. Oni su u suzama došli da se oproste od oca i surpuga koji ih je izenanda napustio

Od velikog prijatelja prvi se oprostio Mićko LJubičić:

- Suviše je ostavio radosti i sreće iza sebe da bismo samo pamtili ovaj trenutak. Upoznao sam ga '83 godine za onim tamo stolom. Bio je veliki perfekcionista, mislio je da nikada nije dobro uradio. Mislim da smo napravili preko 1.000 predstava zajedno, a ukupno 20 godina proveli smo zajedno. Mi se ovde ne opraštamo samo od njega, već se opraštamo od čitavog niza likova koje nam je on podario. Bio je rođeni glumac, i to glumac koji nije dovoljno iskorišćen, nije dovoljno prepoznat kao glumac. Mislim da su imitacije bile previše atraktivne i zasenile su onaj drugi deo, a to je ta karakterna gluma koju je on i te kako umeo i mogao da donese. Ubeđen sam da od svega što je radio najviše uživao u tome da nasmeje ljude i u tome je i uspevao. Hvala vam - rekao je Mićko, posle čega su mnogi zaplakali.

Petrući je svoju karijeru započeo na radiju, u programu Indeksovo radio pozorište, gde je zajedno s kolegama stvarao zabavni program. Teme su im na početku bile studenti i gazdarice, a od 1981. godine počeli su da rade političke, ozbiljne emisije.

U prvom programu radija Beograd sarađivao je u emisijama “Vreme sporta i razonode”, “Radio sport”, “Radio 202.”, “Radio televizija Srbije”.


Supruga NadaPratite nas i putem iOS i android aplikacije