Poznati srpski glumac, Vojin Ćetković, u intervjuu za emisiju "Oko magazin" objasnio je da na Mitrovdan "iz čisto tehničkih razloga" nije učestvovao na svečanoj akademiji u Nevesinju.


Prenosimo deo intervjua:


Proteklog vikenda bilo je mnogo vesti u štampi o Mitrovdanu u Nevesinju, to je Dan opštine, trebalo je da postanete "kum Nevesinja" i da učestvujete u svečanoj akademiji. Niste učestvovali. Zašto? Šta se dogodilo?


Ćetković: Nisam znao da treba da postanem kum, to je bilo iznenađenje. Razlog zašto nisam učestvovao je najprostiji, kao što dešava u prenosima ili u pozorištu – došlo je do tehničke greške, reditelj je rekao da zbog tehničke smetnje i nekih UV reflektora ne može da se uradi prenos i da taj umetnički deo programa mora da otpadne. Eto, to je sve. To je sve što mogu da kažem, ostalo... morate s medijima.


Pročitajte i: "Sve je otkazano zbog “lošeg ukusa” lokalnog političara": Ćetković još jednom objasnio šta se desilo u Nevesinju


Jesu li Vas zaboleli ti naslovi, kao čoveka? Akcentovano je kako glumci iz Beograda nisu hteli da se pojave na sceni...


Ćetković: Ja ne razdvajam sebe kao čoveka i glumca i sad sam u godinama kad kroz moju glumu izađe i to ko sam ja i kakav sam čovek, tako da... Nisam to očekivao, ali eto. Mislim – štampa je štampa i nečiji su interesi takvi, a ja znam šta sam uradio ili nisam.


Ali konačno – bili ste u Nevesinju. Jeste li bar postali kum te opštine?


Ćetković: Jesam, postao sam, čak sam dobio i rakiju kumovaču!


Imate li posebne emocije, jer Dom kulture u Nevesinju nosi ime Vašeg prijatelja?


Ćetković: Kako da ne! Prva predstava odigrana u Domu kulture "Nebojša Glogovac" u Nevesinju je Noć bogova, koji smo igrali Nebojša Ilić, Dejan Lutkić i ja. Moja poslednja fotografija sa Nebojšom, privatna, snimljena u Njujorku, stoji u holu tog doma kulture, tako da imam poseban odnos prema tome... A i svi moji kumovi, osim jednog, su Hercegovci.