AKCIONA, šaljiva bajka "Aleksa u zemlji čuda" (po tekstu Branka Milićevića Kockice) prvi put će se prekosutra naći pred publikom, a "zvanično" premijerno, u nedelju, 10. novembra: reč je o obnovi nekadašnje predstave, ovog puta u realizaciji popularnog Kockice. Predstavu je svojevremeno režirala Slobodanka Caca Aleksić i ona će biti prvi naslov u "Pužu" posle rediteljkinog odlaska s životne i pozorišne scene. Prvi put, po davnašnjoj Cacinoj želji, i Neda Arnerić naći će se na sceni ovog teatra za najmlađe. Inače, od stare podele "ostao" je samo Nenad Ćirić, a igraju i Milan Čučilović, Dragana Dabović, Milan Nikitović, Rastko Vujisić, Aleksandar Vujanović i Predrag Filipović.

PROČITAJTE I: Nobelovka Elfride Jelinek o napadima na Handkea: Zaslužio je nagradu deset puta!

- Nagrada "Slobodanka Caca Aleksić" dodeljivaće se svake godine na početku sezone za prethodnu godinu, a namenjena je za najbolju režiju dečje predstave - otkriva, za naš list, Đorđe Bulajić, direktor "Puža". - Caca je režirala sto dvanaest dečjih predstava i gotovo za svaku drugu dobila je nagradu - ukupno 49 priznanja. Među njima, osvojila je i najznačajniju nagradu "Bojan Stupica" (za najbolju režiju) na svim scenama te, 2000. godine.

"Stupicu" je dobila za "Nevaljalu princezu", Cacinu najdražu predstavu u celokupnoj karijeri. Zanimljivo je da je upravo ta predstava igrana na italijanskom, mađarskom, nemačkom, engleskom, makedonskom, dok su je na dečjem festivalu u Ukrajini - igrali i na ukrajinskom!

- Do sada su se slične nagrade dodeljivale samo na festivalima pozorišta za decu - dodaje Bulajić.