Književni hitovi „Novosti“: Novi susreti sa publikom

D. B. M.

ponedeljak, 04. 11. 2019. u 09:19

Књижевни хитови „Новости“: Нови сусрети са публиком
Novo delo akademika Matije Bećkovića "Mojih 80 - Portreti" od ponedeljka je u knjižarama i na kioscima, dok će knjiga "Putnik po Svetoj Gori", Borisa Subašića, biti promovisana u Gradskoj biblioteci

DVA izdanja Kompanije "Novosti" u ponedeljak će biti predstavljena na različite načine: novo delo akademika Matije Bećkovića "Mojih 80 - Portreti" od ponedeljka je u knjižarama i na kioscima, dok će knjiga "Putnik po Svetoj Gori", Borisa Subašića, večeras (19 sati) biti promovisana u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda.

Svojevrsno pesničko zaveštanje Bećkovića, u knjižare i na kioske stiže kao jedan od hitova na upravo završenom Sajmu knjiga. Autor piše o roditeljima i znamenitim figurama srpske istorije i kulture, savremenicima i prijateljima. S namerom je izdvojio 80 portreta, jer 29. novembra puni toliko godina.


PROČITAJTE JOŠ:
Kako je Milorad Pavić opisao susret sa Nobelovcem?

"Putnik po Svetoj Gori" takođe je osvojio posetioce Sajma. U knjizi reporter "Novosti" Subašić piše o monaškoj republici na poluostrvu Atos. O ovom vodiču kroz blago Svete Gore, manastirsku istoriju i predanja čuvana više od hiljadu godina, pored autora u Rimskoj dvorani besediće arheolog dr Dejan Radičević i istoričar prof. dr Vlada Stanković. Tokom promocije biće prikazane fotografije koje je snimio Subašić tokom brojnih putovanja na ovo sveto mesto, a publika će čuti i autentično pojanje hilandarskih monaha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije