Dramatična životna priča među koricama: Naš kolega glavni junak knjige

D. B. M.

ponedeljak, 04. 11. 2019. u 13:15

Драматична животна прича међу корицама: Наш колега главни јунак књиге

Foto Z. Jovanović

Naš kolega iz Kompanije „Novosti“ Nenad Đokić, glavni je junak nove knjige Milomira Kragovića „Kako sam rodio samog sebe”. Nije mi teško da čitajući knjigu ponovo proživljavam neke događaje - objasnio je Đokić

NEOBIČAN susret junaka i knjige dogodio se na nedavno završenom Sajmu knjiga. Naš kolega Nenad Đokić glavni je lik romana "Kako sam rodio samog sebe" Milomira Kragovića, koji je objavio "Buklend". Njegova dramatična životna priča inspirisala je Kragovića da napiše priču o napuštenom dečaku i prikaže na koje sve prepreke u odrastanju nailazi "ničije dete". Đokić, koga su roditelji odbacili odmah posle rođenja, danas je uspešan i porodičan mladi čovek, zaposlen u Kompaniji "Novosti", .

Knjiga "Kako sam rodio samog sebe" pravo iz štamparije je stigla na Sajam, a kako je reagovao kad je saznao da je objavljena, Đokić nam govori:

- Prvog dana Sajma išao sam tri puta do "Buklenda", i treći put kad sam otišao knjiga je stigla. Kupio sam je odmah. Jednu, pa onda drugu, treću, četvrtu... Ne znam koliko sam ih kupio.


PROČITAJTE JOŠ:
Pančići su majstori kojima se veruje: Njihova kandila stižu i do Novog Zelanda

Nenad kaže da je uzbudljivo čitati o sebi kada je to neko drugi napisao. "Voleo bih da čujem mišljenja drugih, koji me ne poznaju", kaže nam.

Kragović je vešto, bez patetike, objasnio mladima, za koje je pisao, kako život može da bude surov.

- Nije mi teško da čitajući knjigu ponovo proživljavam neke događaje - objasnio je Đokić. - Kad sam bio mali, roditelji su mi bili potrebni. Tada ih nije bilo. Sada mi tek nisu potrebni. Upoznao sam ih, znam gde žive. Ali ako bi se sada dogodilo da mi se jave, znači da me traže zato što sam im potreban. Pošto od njih nisam imao ništa, od mene mogu da očekuju isto - ništa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije