Molina Udovički Fotez na čelu Drame Narodnog pozorišta

V. Strugar

01. 11. 2019. u 10:06

Na čelu Drame Narodnog pozorišta,kako saznaju "Novosti" od danas je dramaturg Molina Udovički Fotez

Молина Удовички Фотез на челу Драме Народног позоришта

Dramaturg Molina Udovički Fotez Foto Tanjug

NA čelu Drame Narodnog pozorišta, kako saznaju "Novosti" je dramaturg Molina Udovički Fotez. Na ovu funkciju postavljena je odlukom upravnice kuće Ivane Vujić u statusu v. d, umesto dramske spisateljice Tanje Šljivar koja je nedavno podnela ostavku.

- Ne mislim da išta od mene počinje. Raduje me što ću raditi sa ansamblom Drame čiji su članovi među najznačajnijim u srpskom pozorištu. Pre svega, mislim na glumce, ali i reditelje u kući - kaže povodom imenovanja Molina Udovički Fotez. - Naravno, Drama će ostati otvorena i za sve druge stvaraoce izvan našeg teatra. Inače, trenutno se u kući pripremaju dve predstave ("Kaligula" u režiji Snežane Trišić i novi komad Milene Marković "Livada puna tame"), dogovorene u prethodnom periodu. Izvesno je da će biti i nekih promena u dramskom repertoaru, u dogovoru sa upravnicom Ivanom Vujić, s kojom, inače, kao rediteljkom godinama sarađujem.

Molina Udovički diplomirala je 1985. godine na FDU (odsek dramaturgije) i iste godine počela da radi kao dramaturg u TV Novi Sad. Bila je i urednik u Igranom programu TV Beograd, autor je nekoliko radio-drama, komada za decu i televizijskih adaptacija tekstova drugih autora. Sarađivala je s mnogim pozorišnim rediteljima, a od 2003. do 2011. godine (uz posao dramaturga) bila je angažovana i kao pomoćnik direktora Drame Narodnog pozorišta u Beogradu. Od juna 2011. do februara 2013. nalazila se na mestu direktora Drame nacionalnog teatra.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije