NA čelu Drame Narodnog pozorišta, kako saznaju "Novosti" je dramaturg Molina Udovički Fotez. Na ovu funkciju postavljena je odlukom upravnice kuće Ivane Vujić u statusu v. d, umesto dramske spisateljice Tanje Šljivar koja je nedavno podnela ostavku.

- Ne mislim da išta od mene počinje. Raduje me što ću raditi sa ansamblom Drame čiji su članovi među najznačajnijim u srpskom pozorištu. Pre svega, mislim na glumce, ali i reditelje u kući - kaže povodom imenovanja Molina Udovički Fotez. - Naravno, Drama će ostati otvorena i za sve druge stvaraoce izvan našeg teatra. Inače, trenutno se u kući pripremaju dve predstave ("Kaligula" u režiji Snežane Trišić i novi komad Milene Marković "Livada puna tame"), dogovorene u prethodnom periodu. Izvesno je da će biti i nekih promena u dramskom repertoaru, u dogovoru sa upravnicom Ivanom Vujić, s kojom, inače, kao rediteljkom godinama sarađujem.

Molina Udovički diplomirala je 1985. godine na FDU (odsek dramaturgije) i iste godine počela da radi kao dramaturg u TV Novi Sad. Bila je i urednik u Igranom programu TV Beograd, autor je nekoliko radio-drama, komada za decu i televizijskih adaptacija tekstova drugih autora. Sarađivala je s mnogim pozorišnim rediteljima, a od 2003. do 2011. godine (uz posao dramaturga) bila je angažovana i kao pomoćnik direktora Drame Narodnog pozorišta u Beogradu. Od juna 2011. do februara 2013. nalazila se na mestu direktora Drame nacionalnog teatra.