Praznik baleta u Smederevu: Bogat program na Karavanu igre

V. N.

20. 10. 2019. u 17:04

Празник балета у Смедереву: Богат програм на Каравану игре

Foto N. Živanović

Program Karavana igre obuhvata izložbe, filmski program, prezentacije, predstave i gala koncerte
Nacionalna fondacija za umetničku igru i Beogradski festival igre, uz podršku Fondacije Art Mentor iz Lucerna i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, nastavili su ove godine realizaciju projekta Karavan igre. Ovog puta programom je obuhvaćeno 10 gradova u Srbiji, a Smederevo je bilo jedan od domaćina.

Pročitajte još: ŠEKSPIR PRVI PUT U KRUŠEVCU: Premijera komedije „Kako vam drago“

Na velikoj sceni Centra za kulturu, poklonici baletske umetnosti mogli su da uživaju u dva baletska programa, baletskoj predstavi pod nazivom „Pariski život" i baletskom gala koncertu sa popularnim varijacijama klasičnog repertoara u izvođenju mladih igrača, učenika srpskih i italijanskih balestskih škola i prvaka Baleta Narodnog pozorišta iz Beograda, Ane Pavlović i Jovana Veselinovića.

Program Karavana igre obuhvata izložbe, filmski program, prezentacije, predstave i gala koncerte u izvođenju prvaka i solista baleta, ali i učenika baletskih škola iz Beograda i Rima. Karavan igre donosi kurseve baleta i savremene igre za sve generacije, koji se završavaju otvorenim prezentacijama.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije