NAGRADA ZA DRAMSKO STVARALAŠTVO: Najmlađa Mihizova naslednica

S. KOSTIĆ

petak, 18. 10. 2019. u 21:42

НАГРАДА ЗА ДРАМСКО СТВАРАЛАШТВО: Најмлађа Михизова наследница

Mila Janković i Isidora Milosavljević Foto S. Kostić

Ovo priznanje već 15 godina dodeljuje istoimeni Fond i najstarija čitaonica kod Srba

MLADOJ dramskoj spisateljici Isidori Milosavljević (1994) iz Beograda, u Srpskoj čitaonici u Irigu, uručena je nagrada za dramsko stvaralaštvo "Borislav Mihajlović Mihiz". Ovo priznanje već 15 godina dodeljuje istoimeni Fond i najstarija čitaonica kod Srba, koja ove godine obeležava 177 godina postojanja. Nagradu za dramski prvenac "Ako se probudiš ili kao da je važno" Isidori je uručila Mila Janković, Mihizova ćerka i to na dan piščevog rođenja.

Ovogodišnja dobitnica, koja je najmlađa do sada, pored povelje, dobila je i novčanu nagradu od 200.000 dinara, ali i pravo na objavljivanje knjige drame.

Pročitajte još -Uzdarje Mihizu

Direktorka Srpske čitaonice, Vera Novković, kratko se osvrnula na Mihiza i njegovo stvaralaštvo, naglasivši da je pisao mađioničarski vešto, kritikovao izvanredno i znalački.

Krajem oktobra premijerno će biti izveden Isidorin nagrađeni komad u režiji Nenada Todorovića i koprodukciji Narodnog pozorišta Leskovac i Narodnog pozorišta Priština.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Neko ko se tuda smuca

19.10.2019. 17:49

Sve je lako kad si mlad. I kad si ćerka bivšeg upravnika Srpskog narodnog pozorišta.

Čekajte...

20.10.2019. 18:40

...pa ovo je u najmanju ruku skandal. Devojka nema apsolutno ništa osim jedne drame i dobija Mihiza... Da li je moguće da će se svaka nagrada u ovoj državi obesmisliti do neprepoznavanja...