Godišnjica smrti slavne glumice: Bele ruže za Milenu (FOTO + VIDEO)

Š. MAROVIĆ

subota, 12. 10. 2019. u 11:48

Годишњица смрти славне глумице: Беле руже за Милену (ФОТО + ВИДЕО)

Foto V.Danilov

Kod grobnog mesta u Aleji zaslužnih građana, gde je sahranjena pored muža Dragana Nikolića, okupili su se najbliža rodbina, mnogobrojne kolege i poštovaoci dive jugoslovenske filmske scene

NA Novom groblju u Beogradu je obeležena godišnjica smrti čuvene srpske pozorišne, filmske i televizijske glumice Milene Dravić. Kod grobnog mesta u Aleji zaslužnih građana, gde je sahranjena pored svog muža Dragana Nikolića, okupili su se najbliža rodbina, mnogobrojne kolege i poštovaoci dive jugoslovenske filmske scene.

Građani i prijatelji počeli su da pristižu ispred groblja u 11 časova, da bi prisustvovali parastosu koji je bio zakazan za 11.30. Prva je na pomen stigla Milenina bratanica Verica, koja je položila cveće i zapalila sveću, dok se brat Rade zadržao na grobnom mestu neko vreme.

Pročitajte još - Impresivna biografija Milene Dravić

Da sećanje na slavnu koleginicu ne bledi, potvrdilo je nekoliko velikana glumišta i bliskih saradnika i prijatelja Milene Dravić i Dragana Nikolića, pa su na godišnjicu smrti došli i Žarko Laušević, Anica Dobra, Seka Sablić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Milica Milša, Milan Marić, kao i Voja Brajović sa suprugom Milicom. Čuveni glumac Rade Šerbedžija doneo je bele ruže za Milenu, njenog Dragana, ali i Nebojšu Glogovca.

- Prošlo je godinu dana od odlaska naše voljene Milene Dravić. Nema dana da ne osetimo veliku prazninu što je nema među nama - napisali su u čitulji brat Rade Dravić i bratanica Verica.
Vidno tužne, kolege slavne glumice su se prisećale mnogobrojnih scena i događaja koje su prošli sa, po mišljenju mnogih, najvećom jugoslovenskom filmskom divom. Zatim je sveštenik održao parastos, koji je trajao desetak minuta, nakon čega su se okupljeni polako razišli.

Foto V.Danilov
PORED DRAGANA

MILENA Dravić preminula je u noći između 13. i 14. oktobra prošle godine na KBC "Bežanijska kosa", u 79. godini. Sahranjena je 19. oktobra u Aleji zaslužnih građana, pored svog muža Dragana Nikolića, koji je umro dve godine ranije.


Foto V.Danilov


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije