Olivera i Rade Marković ponovo zajedno na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta (FOTO)

M. A. K.

sreda, 09. 10. 2019. u 20:45

Оливера и Раде Марковић поново заједно на Великој сцени Београдског драмског позоришта  (ФОТО)

Foto: Instagram BDP

Prva premijera na sceni sa novim imenom večeras je komad Edvarda Olbija "Ko se boji Virdžinije Vulf"
DVE zvezde od večeras sijaju iznad Beogradskog dramskog pozorišta, rekla je u sredu uveče glumica Renata Ulmanski, na proglašenju novog imena Velike scene pozrišta na Crvenom krstu , koja će se ubuduće zvati „Olivera i Rade Marković“. Tako su se dve glumačke legende ponovo našle zajedno u teatru čije su zlatno doba obeležile.


Imenu Radeta Markovića koje je pozornica nosila od februara 2011. sinoć je pridodato i ime njegove umetničke i životne partnerke Olivere. Time je, kako je rekao reditelj Jagoš Marković, izvršena velika pravda prema glumici velikih umetničkih i ljudskih kvaliteta.


PROČITAJTE I: POSLE TRI DECENIJE: Olbi na Crvenom krstu


Veteran i drug sa klase na Pozorišnoj akademiji Olivere Marković, Vlasta Vladisavljević, zahvlio se onima koji su se setili njegove generacije.

Sin ovog glumačko-bračnog para, filmski reditelj Goran Marković, je iz prvog reda gledao prvu premijeru na sceni sa imenom oba njegova roditelja, komad Edvarda Olbija "Ko se boji Virdžinije Vulf" u režiji Lenke Udovički i sa Radetom Šerbedžijom u jednoj od glavnih ulogai. Reč je o koprodukciji sa teatrom „Ulisis“ koja je imala letos premijeru na tvrđavi Minorna Malom Brionu. Pored Šerbedžije, u ovom slavnom i često izvođenom delu, koje je i ranijih decenija bilo na repretoaru BDP, igraju Katarina Bistrović Darvaš, Milan Marić i Romina Tonković.

Dramaturg predstave je Željka Udovičić Pleština, kostimograf Bjanka Adžić Ursulov, scenograf Stefano Katunar.

Uz brojne predstavnike kulturne i javne scene, promociji scene „Olivera i Rade Marković“ prisustvovali su i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika i Ivan Karl, sekretar za kulturu grda Beograda.

Foto P. MitićPratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Raca Milosavljevic

10.10.2019. 10:39

... hvala Bogu prava ideja ... kako treba .... Olivera je neprevazidjeno pevala ruske romanse ...