SPEJSI NA PROBI SNA: Kako je oskarovac iznenadio glumce u Narodnom pozorištu

V. STRUGAR

ponedeljak, 07. 10. 2019. u 21:52

СПЕЈСИ НА ПРОБИ СНА: Како је оскаровац изненадио глумце у Народном позоришту

Foto Privatna arhiva / Vanja Milačić, Marija Vicković i Kevin Spejsi

Tokom šetnje gradom, slavni glumac poželeo da uđe u nacionalni teatar

ČUVENI holivudski glumac i dvostruki oskarovac, Kevin Spejsi, danas je neočekivano "ušetao" u Narodno pozorište i na probu nove predstave "San letnje noći - projekat Šekspir", koja će sutra premijerno biti izvedena na Velikoj sceni nacionalnog teatra. Kako saznajemo, Spejsi je u Beogradu poslovnim povodom, jer traži lokacije za film koji će se uskoro snimati u svojoj produkciji.

Umetnik svetskog glasa obilazio je, opušteno i bez bodigarda, centar grada u pratnji svog menadžera: kada je u prolazu ugledao zgradu nacionalnog teatra, poželeo da je obiđe i, eventualno, vidi neku dramsku probu.

- Došao je do Direkcije Drame, a onda vrlo ljubazno upitao da nije u toku neka proba u pozorištu - kaže, za naš list, Jasmina Urošević, producentkinja, koja je ubrzo objavila fotografiju sa glumcem na "Fejsbuku". - Odgovorila sam mu da se upravo priprema "San letnje noći" i da ću pitati reditelja da prisustvuje probi.

Potom ga je naša sagovornica uvela u mračnu salu, a oskarovac je seo diskretno u poslednji red i, kako saznajemo, sledećih pola sata nenametljivo pratio zbivanja na pozornici. Pošto su ga u prolazu kroz salon srele i glumice koje u tom trenutku nisu imale scenu, nastala je zajednička fotografija Kevina Spejsija sa Vanjom Milačić i Marijom Vicković, koje (sa još trinaest koleginica) igraju u ovoj "totalno" ženskoj podeli. Pošto je proba bila u toku, reditelj Kokan Mladenović nije imao priliku da se upozna sa neočekivanim gostom. A gost je, kako je ušao, tako je i izašao - nenametljivo, ne želeći da narušava proces rada.

PROČITAJTE I: NISU NI SLUTILE DA ĆE GA SRESTI: Kevin Spejsi u društvu naših poznatih glumica (FOTO)

- Ponudila sam mu ulaznice za neku od operskih ili baletskih predstava na repertoaru, budući da može da ih prati sa titlom, a on mi je ljubazno odgovorio da ga više interesuju naše dramske predstave - otkriva Jasmina Urošević. - Naravno, uputila sam mu poziv da prisustvuje večerašnjoj premijeri i dobila odgovor da će dolazak potvrditi, ukoliko mu obaveze to dozvole.

Jasmina Urošević sa slavnim glumcem

Zadovoljstvo da ga sretne, i to dva puta, imala je glumica Marija Vicković. A kako je do toga došlo, otkriva nam u pauzi između današnje generalne probe i pretpremijere:

- Slučajno sam se našla iza scene, kada sam saznala da je Spejsi u Direkciji Drame. Nisam mogla da verujem, on je moj omiljeni glumac! Otišla sam u Direkciju i morala da ga pipnem, da vidim da li je stvaran. Srdačno se smejao, ostavio mi je predivan utisak. Neposredan je i spontan. Pitao je šta radimo i kad je čuo da igramo Šekspira, poželeo je da prisustvuje probi - otkriva nam detalje Vickovićeva. - Nije hteo da smeta, uljudno je zatražio dozvolu da uđe u salu, što mu je naravno, omogućeno. Kad sam ostalim koleginicama rekla da je u gledalištu, povikale su uglas: "Nemoj da nas pališ, kakav Kevin Spejsi! Našla si da 'pržiš', sad na generalnoj probi." A kad su ga ugledale u poslednjem redu partera, s kačketom na glavi, nisu mogle da veruju svojim očima.

Nije mogla ni Marija, pogotovo kad ga je srela drugi put, na izlasku iz sale:

- Pitala sam ga kako mu se dopada predstava, odgovorio je: "Super, super! Nisam ni očekivao da ću ući, ali kad sam čuo šta spremate, morao sam da pogledam." Tada je i nastala fotografija, na kojoj smo Vanja i ja s njim u društvu. Vidim da se "šeruje" po društvenim mrežama, što je odlična reklama i za večerašnju premijeru.

Nakon obilaska Narodnog, Spejsi je nastavio šetnju Knez Mihailovom, Kalemegdanom i stigao do Nebojšine kule.

Glumački superstar, koji je u Srbiju doputovao iz Izraela, poslednje tri godine bori se sa optužbama za seksualno zlostavljanje, zbog čega je dospeo na holivudsku "crnu listu" i ostao bez brojnih angažmana.

PODRŠKA SRBIJI

KADA su 2014. Srbiju zadesile katastrofalne poplave, Spejsi, koji je veliki fan Novaka Đokovića, bio je jedna od svetski poznatih ličnosti koja se javno oglasila tim povodom i pridružio se kampanji našeg tenisera za pomoć.

- Želim da pružim podršku svima onima pogođenim poplavama u Srbiji i naporima Novaka Đokovića. Neka svi ugroženi dobiju pomoć koja im je potrebna - kazao je tada Spejsi.

ISPUNILI ŽELjU

UPRAVNICA Ivana Vujić nije se susrela sa holivudskim gostom tokom njegove kratke posete. U vreme Spejsijevog boravka bila je na sastanku. Ovim povodom kaže:

- Poželeo je da obiđe kuću i vidi neku probu, a sticaj okolnosti je hteo da su upravo u toku bile pripreme za večerašnju premijeru. Drago mi je da smo mu ispunili želju, jer svakom glumcu, pa i tako slavnom kao što je Spejsi, zanimljivo je da razgleda jednu elitnu instituciju kao što je nacionalni teatar.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)