PIJANCI NA LEČENjU: Mišel Uelbek i Žerar Depardje igraju sebe u filmu Talaso

G. ČVOROVIĆ

subota, 24. 08. 2019. u 13:50

ПИЈАНЦИ НА ЛЕЧЕЊУ: Мишел Уелбек и Жерар Депардје играју себе у филму Таласо

Čuveni francuski pisac i Depardje

Francuske zvezde Mišel Uelbek i Žerar Depardje igraju sebe u filmu "Talaso". Dvojica zaljubljenika u alkohol u spa-centru borave na rehabilitaciji

PARIZ - OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI"

DVOJICA slavnih zaljubljenika u alkohol, glumac Žerar Depardje i pisac Mišel Uelbek, glume svoje sopstvene živote u filmu "Talaso" Gijoma Niklua, koji se od srede prikazuje u francuskim bioskopima. Reditelj, koji poznaje obojicu, sa Uelbekom i Depardjeom je snimao i ranije, a kritičari kažu da će publika, gledajući ovaj film, biti "pijana od zadovoljstva"!

Uelbek i Depardje u filmu nastoje da ispune zahteve spa-centra gde su se našli na tretmanu. I dok im, što se tiče hrane, to manje-više polazi za rukom (što je, pretpostavlja se, Depardjeu daleko teže palo), dotle je, čak i prema priznanju reditelja, alkohol nalazio put iz spoljnog sveta do banjskog lečilišta.

- Nisu baš menjali svoje navike što se tiče uobičajene konzumacije - priznao je reditelj filma, koji sa obojicom ima jake prijateljske veze, što mu je omogućilo da napravi ovo nesvakidašnje delo.

Zanimljivo je da se, prema rečima Niklua, dvojica poznatih aktera pre ovog filma nisu poznavala. Delo je, inače, zasnovano na njihovim replikama.

Pročitajte još - Žerar Depardje: Poznajem Vladimira Putina i jako ga volim

Niklu je preneo i anegdotu da je Depardje, zaista, tokom snimanja bio u alkoholisanom stanju, što je očigledno doprinelo realističnim scenama u filmu.

Iako je više puta uhvaćen na delu, da je pod jakim uticajem alkohola, tokom različitih snimanja, za volanom ili u javnosti, Žerar Depardje kategorički tvrdi da nije alkoholičar. Objašnjavajući u domaćim medijima njegov odnos prema alkoholu, Depardje priznaje da pije, zbog osetljivosti, kao i mnogi glumci, ali i poručuje da taj podatak neki zloupotrebljavaju.

Mišel Uelbek Foto promo

- Vremenom, alkoholičari se kriju, jer ih je stid zbog toga. Ja se nikada ne krijem i zbog toga nisam alkoholičar. Ako pijem, to je zato što preterujem sa životom - istakao je svojevremeno slavni glumac.

Pročitajte još - Uelbeku komplet Balzakovih knjiga

Imajući u vidu da i Mišel Uelbek često zaklon od spoljnog sveta traži u alkoholu i cigaretama, i da je naročiti ljubitelj dobrog vina kao, uostalom, i junaci iz mnogih njegovih knjiga, mnogi ističu da Niklu nije mogao da izabere bolje ličnosti za svaj dugometražni esej.

SARADNjA

SLAVNI pisac i reditelj Gijom Niklo sarađivali su i ranije, na filmu "Otmica Mišela Uelbeka" (2014). U ovoj komičnoj priči, autora "Serotonina" otimaju tri amatera. Sa Depardjeom, Niklo je sarađivao dva puta, u ostvarenjima "Dolina ljubavi" (2015) i "Kraj" (2016).


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije