Bradiću uručen Stefan Prvovenčani

V. V. S.

ponedeljak, 19. 08. 2019. u 22:35

Брадићу уручен Стефан Првовенчани

Reditelj Nebojša Bradić

Ovo izuzetno priznanje dodeljuje se od 2000. godine

POD sloganom "Biti svoj i biti srećan" završene su 26. "Raške duhovne svečanosti", a na manifestaciju je spuštena zavesa uručenjem uglednog priznanja "Stefan Prvovenčani" za izuzetan doprinos kulturi. Ovogodišnji dobitnik, reditelj Nebojša Bradić, tim povodom kaže za naš list:

- Dirnut sam i počastvovan ovom nagradom koja dolazi iz Raške - čistog i autentičnog predela Srbije, neukaljanog šumom vremena u kom živimo. Posebno mi je drago i što su dosadašnji laureati birani po snazi sopstvenog integriteta i stvaralaštva, daleko od bilo kakve korupcije kojom je zaražen svet. I kao što kaže Crnjanski, da je zavičaj ono što odaberemo, za mene Raška, koja je odabrala mene, postaje i ostaje moj zavičaj.

PROČITAJTE JOŠ - Vrnjačka Banja: Prva nagrada filmu "Ajvar"

Ovo izuzetno priznanje dodeljuje se od 2000. godine, a dosadašnji laureati bili su kompozitor Svetislav Božić, slikar Bata Mihailović, filozof Mihajlo Đurić, reditelj Emir Kustirica, slikar Sava Rakočević, književnik Milovan Danojlić, pesnik Slobodan Rakitić, muzičar Bora Dugić, arhitekta Predrag Ristić, pisac Milisav Savić, kompozitorka Isidora Žebeljan, režiser Timoti Bajford, dramski pisac Duško Kovačević, novinar Peca Popović, glumac Miki Manojlović, arheolog Miomir Korać i reditelj Đorđe Kadijević.

Inače, u prethodna četiri dana koliko su trajale "Svečanosti", održani su programi "Tragom autokefalnosti", "Andrić + Crnjanski = Kiš?", "Vudstok i posledice", koncerti "Raški uranak", Danijel Kasares (gitara), predstava "Hotel 88" i drugo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije