SIMBA SE VRAĆA NA TRON: Nova igrana verzija animiranog remek-dela Kralj lavova

A. P.

utorak, 16. 07. 2019. u 08:41

СИМБА СЕ ВРАЋА НА ТРОН: Нова играна верзија анимираног ремек-дела Краљ лавова

Foto Promo

Novi "Kralj lavova" verno prati originalnu priču, pa ćemo i u igranoj verziji gledati borbu za kraljevstvo, zločestog Mufasinog brata Skara, Simbino izgnanstvo, ljubav sa Nalom, ali i Simbin trijumfalni povratak na tron

VOLjENI animirani klasik "Kralj lavova" posle 25 godina vraća se na bioskopsko platno u novoj, igranoj verziji. Posle "Damba" i "Aladina" to je treći "Diznijev" rimejk u ovoj godini, a po prvim ocenama kritike (u šta se srpska publika može uveriti već od četvrtka, 17. jula), reditelj Džon Favro i scenarist Džef Natanson su u velikoj meri ostali verni originalnom remek-delu.

Pročitajte još: Kralj lavova - bajka za veliku decu

- Po mom mišljenju, "Kralj lavova" je, bez premca, najbolji animirani film u istoriji - ocenio je Natanson i dodao da su i on i reditelj prihvatili ovaj posao zbog "velike ljubavi i poštovanja prema originalu".

Favro je, kaže, svestan odgovornosti prema publici koja je original iz 1994. gledala na desetine puta, a potom isto toliko puštala svojoj deci.

- Dok ostali traže ono što mogu da uzmu, pravi kralj traga za onim što može da pruži - "progovara" kralj lavova Mufasa dok svom sinu Simbi objašnjava čuveni "ciklus života" (Circle Of Life).

Pročitajte još: POGLEDAJTE: Rusi napravili film o "Simpsonovima", ova porodica kod njih nije komična već - depresivna (VIDEO)

Novi "Kralj lavova" verno prati originalnu priču, pa ćemo i u igranoj verziji gledati borbu za kraljevstvo, zločestog Mufasinog brata Skara, Simbino izgnanstvo, ljubav sa Nalom, ali i Simbin trijumfalni povratak na tron koji mu rođenjem pripada.

Ako vam se Mufasin glas (u titlovanoj verziji) učini poznatim, znajte da niste pogrešili - to je legendarni Džejms Erl Džons, koji je bio kralj lavova i u originalnoj verziji. I ostatak glumačke postave je impresivan, pa glasove Simbinoj voljenoj Nali pozajmljuje Bijonse, dok Set Rogen i Bili Ajhner igraju Simbine prijatelje Pumbu i Timona. Zločestog Skara glasovno je dočarao Čuitel Edžiofor.

PESME ZA ISTORIJU

ORIGINALNI "Kralj lavova" ostao je upamćen i po vrhunskoj muzici (nagrađenoj sa dva Oskara), a mnoge melodije, poput čuvene Hakuna Matata, ili Circle of Life, Can You Feel the Love Tonight pevaćemo i u novoj filmskoj verziji. "Dodatak" novom "Kralju lavova" je pesma Spirit, u izvođenju Bijonse, koju muzički znalci već vide kao ozbiljnog kandidata za novi Oskar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije