DOK se nad Floridom nadvija uragan pete kategorije, čija olujna jačina podiže nivo vode, mlada žena sa povređenim ocem ostaje zarobljena u poplavljenoj porodičnoj kući. Vremena za beg od zastrašujućeg uragana sve je manje, ali to postaje najmanji problem jer se u vodi nalaze krvoločni aligatori.

Završnicu uzbudljivog zapleta publika će već od četvrtka moći da sazna jer nam u bioskope stiže film "Plen" Aleksandra Aje. Ovaj akcioni horor, u produkciji čuvene kuće "Paramaunt pikčers", sniman je tokom prošle godine u srpskoj prestonici, u studiju u Luci Beograd. Aja je zajedno sa Majklom Rasmusenom napisao i scenario, angažovao je i legendu horor žanra Sema Raimija kao producenta, a deo filmske ekipe činili su i naši umetnici. Među saradnicima na scenografiji, našao se i Dragan Kaplarević.

Pročitajte još - Zašto volimo horor filmove

- U bazenu dužem od 70 metara, u kojem smo snimali eksterijer gradića, bilo je više od 3,5 miliona litara vode i kretanje kroz set je bilo izuzetno teško - kaže, za "Novosti", Kaplarević. - Da ne spominjem pomeranje potopljenih elemenata scenografije, poput automobila i desetina tona elemenata dekora. Prave aligatore, naravno, nismo imali, a mislim da bi tako nešto u vodi bilo nemoguće kontrolisati. Korišćene su mehaničke makete životinja koje je obezbedila kanadska kompanija specijalizovana za specijalne efekte te vrste.


HOLIVUDSKE ZVEZDE

GLAVNU junakinju Hejli Keler igra Kaja Skodelario, koja je našoj publici poznata iz filmskog SF serijala "Lavirint" i poslednjeg nastavka "Pirata sa Kariba". Njenog oca Dejva igra Beri Peper, poznat po ulogama u hit filmovima "Spasavanje redova Rajana" i "Zelena milja".