DUGO očekivani koncert Beogradske filharmonije na otvorenom, najavljen za 23. jun, pa odložen za 30. jun, ponovo je otkazan, ovog puta iz bezbednosnih razloga.

Obilna kiša koja je padala u četvrtak uveče natopila je zemljište, pa teren nije siguran za publiku, jer ne može da nosi binu tešku više desetina tona.

- Umesto “Diznijeve Fantazije uživo”, jedina moguća opcija bi bila da organizujemo rvanje Mini Maus i Snežane u blatu do kolena. Šalu na stranu, ovo je jedna od najtežih odluka koju smo morali da donesemo. I pored velike želje ne samo 105 muzičara, šefa-dirigenta Gabrijela Felca i produkcije Beogradske filharmonije, već i brojne publike, i najmanji rizik dovoljan je da budemo maksimalno odgovorni i pronađemo nov termin - rekao je direktor BGF Ivan Tasovac.

Bilo je predviđeno da na trećem filharmonijskom pikniku na Ušću publika uživa u projekcijama Diznijeve “Fantazije” iz 1940. i “Fantazije 2000” uz orkestarsko izvođenje čuvenih numera klasične muzike.


U poznatoj borbi Mikija Mausa i začarane metle stari čarobnjak razbio je čini i voda je nestala. U stvarnosti toga nema, pa je 27 litara kiše po kvadratnom metru napravilo novi niz neprilika zbog kojih će Filharmonija potražiti novi datum za koncert, koji će biti naknadno objavljen.