PRVI domaći konceptualni mjuzikl "Pećina", u režiji Jane Maričić, biće pretpremijerno izveden u utorak veče, 25. juna u 19 časova, a premijerno sutra od 20 časova, na sceni UK "Vuk Stefanović Karadžić", u okviru ovogodišnjeg Belefa. Mjuzikl je deo projekta "Sve u svemu" kompozitora Ivana Ilića, koji je ujedno dirigent i autor stihova. Delo kritički promišlja savremeno društvo i stavlja ga u kontekst Platonove alegorije Pećine. Priča prati dvoje mladih, nasumično izabranih aktera, koji kroz niz peripetija i iskušenja otkrivaju sebe, svoje mesto u društvu i jedan novi, paralelni svet realnosti, dominacije, konzumerizma i kontrole.

Pročitajte još -PREDSTAVLjEN PROGRAM 28. "BELEFA": Povratak Šerbedžije

Glumački ansambl čine Dušica Novaković, Ivan Jevtović, Nikola Bulatović, Žarko Stepanov, Jelena Ilić, Aleksandr Vučković i Mina Sovtić, a Hristina Popović se samo kao digitalni lik pojavljuje na ekranu. Koreografiju, koju izvodi sedam studenata Instituta za umetničku igru, osmislio je Vladimir Čubrilo.

Dramaturg i koautor teksta je Slobodan Obradović, scenografiju je dizajnirala Jasmina Holbus, kostime Ivana Tomić, a video-produkciju je uobličio Miomir Milić.