ORGANIZATORI KROKODIL-a odlučili su da vrate novac svima koji su ulaznicu za prvo veče festivala kupili samo zbog francuskog pisca Mišela Uelbeka, i razočarani izostankom glavne zvezde napustili salu. Refundacija sredstava će se obaviti u KROKODIL-ovom Centru u Karađorđevoj 43, 13. i 14. juna od 10 do 20 sati.

Iako program festivala prošlog petka nije zvanično otkazan, te nema pravnog osnova za refundaciju, tridesetak ljudi je već tokom otvaranja festivala očekivalo da im novac za karte momentalno bude vraćen, što takođe nije bilo izvodljivo.

PROČITAJTE JOŠ - OTVARANjE FESTIVALA KROKODIL: Mišel Uelbek opet nije stigao u Beograd

- Žao nam je zbog svega što se desilo, najpre zbog otkazivanja koje je svakako najviše pogodilo nas iz KROKODIL-a - naglašava Milena Berić iz organizacije festivala. - Godinu dana sam pregovarala sa Uelbekom, mereći svaku reč, i taj čovek je pristao da dođe u Srbiju bez dinara honorara, uz minimalne uslove. Ispoštovali smo sve najbolje prakse i žao mi je ako neko za to nema razumevanja, a još više žalim što je zbog svega pao u senku prebogat program festivala koji je sjajno protekao, nastupi Lasla Krasnahorkaja, Georgija Gospodinova, tandema Basara - Jergović.

KROKODIL će, po njenim rečima, razmotriti i sopstvene opcije za povraćaj novca uloženog u posebno obezbeđenje, vozača i ostale usluge koje podrazumeva VIP tretman "otkazanog" gosta.