Glavni dirigent Narodnog pozorišta Dejan Savić danas je demantovao izjavu glumca tog pozorišta Tanasija Uzunovića da je potpisao bilo kakav ugovor o zakupu prostorija na četvrtom spratu Narodnog pozorišta.

"U jednom broju medija, ovih dana je plasirana netačna i neistina informacija o tome, da je sa novim zakupcem prostorija na 4. spratu Narodnog pozorišta ugovor o zakupu potpisala prethodna Uprava, sa mnom na čelu", naveo je Savić u tekstu demantija koji je upućen medijima.

Kako je naveo, ova dezinformacija plasirana je sa izrazito negativnom konotacijom i zato će, kako kaže, "zaštitu od ovakvih i sličnih neosnovanih i zlonamernih napada potražiti sudskim putem".

"Od ovog slučaja na dalje, svako ko bude lažima i klevetama nauspešno pokušavao da sroza moj ugled, imaće priliku da svoje tvrdnje dokaže na sudu", naveo je Savić.

On podseća da je prošlo više od pola godine kako nije na čelu Narodnog pozorišta, ali tvrdi da je tamo još uvek "mnogima glavna tema, tako da će se na ovaj način stati na put svima onima koji uzaludno pokušavaju da zloupotrebe moje vaspitanje, ljubaznost i pristojnost".

Beogradski međi su pre dva dana preneli vest o incidentu koji se dogodio u bifeu Narodnog pozorišta pre neko veče, kada je glumac Tanasije Uzunović navodno ošamario balerinu D. K.

Prema navodima medija, Uzunović je govoreći o čitavom slučaju pored ostalog rekao i da je ugovor o zakupu Kluba s balerinom D. K. potpisao bivši upravnik Dejan Savić.