KONOBARI O MIŠI JANKETIĆU: Nikad nije dolazio sam, bio je nezaboravan gost za primer (FOTO)

A. V. V./Novosti online

sreda, 15. 05. 2019. u 14:01

КОНОБАРИ О МИШИ ЈАНКЕТИЋУ: Никад није долазио сам, био је незабораван гост за пример (ФОТО)

Restoran "Poslednja šansa" / Foto: K. Mihajlović

Vest o smrti srpskog glumca Miše Janketića izazvala je veliku reakciju javnosti. Reporteri "Novosti" bili su ispred zgrade u ulici Svetozara Markovića, gde je živeo poznati glumac, kao i u restoranima "Madera" i "Poslednja šansa"
Vest o smrti srpskog glumca Miše Janketića izazvala je veliku reakciju javnosti.

Legenda naše kinematografije napustila nas je u 80. godini, a tokom svoje karijere zabeležio je brojne uloge na televiziji, tv serijama, ali i u pozorištu.

Reporteri "Novosti" bili su ispred zgrade u ulici Svetozara Markovića, gde je živeo poznati glumac.

Pročitajte još - ODLAZAK LEGENDE: Preminuo Miša Janketić (FOTO+VIDEO)


"Bio je idealna mušterija. Često je svraćao kod nas da pazari, ali u poslednje vreme ne jer je bio bolestan. Divan čovek zaista, a i cela njegova porodica", rekla nam je radnica iz obližnje prodavnice.

Janketić je bio čest gost u kultnom restoranu "Madera" gde su ga posebno upamtili stariji konobari.

"Miša Janketić je bio naš stalan gost. U poslednje vreme ga nisam viđao, da li zbog neke bolesti, ali dolazio je sin. Bio je gost za primer koga smo mi voleli i cenili. On je bio jedan od gostiju koji su dolazili godinama koje nikad nećemo zaboraviti", priseća se konobar "Madere".

Poseta legendarnog glumca se sećaju i u "Poslednjoj šansi".

- Svraćao je Miša ranije kod nas. Nikad nije bio sam, uvek u društvu svojih prijatelja - rekao nam je kelner u ovom restoranu.

Restoran "Madera" / Foto: K. Mihajlović


Janketić je rođen 24. maja 1938. godine u Novom Sadu. Gimnaziju je završio u Beogradu. Upisao je studije književnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, ali je posle tri godine, 1958. postao student glume na Akademiji za pozorište, radio, film i televiziju. Diplomirao je 1962. godine u klasi profesora Mate Miloševića.

Zgrada u kojoj je živeo Miša Janketić / Foto: K. MihajlovićPročitajte još - STRAVIČNA ŽIVOTNA PRIČA MIŠE JANKETIĆA: Molio je da mu ne kažu gde žive sinovi čoveka koji mu je ubio majku


Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju. Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja, Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade „Pavle Vujisić“ za životno delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Draga

15.05.2019. 15:27

Bože oprosti, sad krenite od konobara i drugih gde je čovek išao. Naravno da se svuda kretao, živ čovek. Ko nije znao za njega, neće se ni sad zainteresovati. Bio je odličan glumac, pustite porodicu da ga žale.