Gran pri i tri nagrade za JDP u Mostaru

Tanjug

subota, 27. 04. 2019. u 17:41

 Гран при и три награде за ЈДП у Мостару

Predstava “Zašto je poludeo gospodin R?” / Print screen Youtube

Predstava “Zašto je poludeo gospodin R?” Rajnera Vernera Fasbindera I Mihaela Fenglera u režiji Bobe Jelčića osvojila je četiri nagrade na 16. Međunarodnom festival komedije „Mostarska liska”
Predstava “Zašto je poludeo gospodin R?” Rajnera Vernera Fasbindera I Mihaela Fenglera u režiji Bobe Jelčića osvojila je četiri nagrade na 16. Međunarodnom festival komedije „Mostarska liska”.

Stručni žiri, u kome su bili glumac I profešor na Akademiji scenskih umetnosti Senad Baših (predsednik), reditelj I dekan Akademije scenskih umetnosti u Sarajevu Pjer Žalica I glumac Erol Kadić, Gran pri festival za najbolju predstavu u celini dodelio je predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta uz obrazloženje da je nagrada pripala komediji koja je nastala na gotovo tragičkom prosedeu, koja u jedinstvu izvrsne režije i maestralne glumačke igre proizvodi tetatarski doživljaj za pamćenje.

Plaketu “Ahmet Obradović” za najbolju režiju dobio je Bobo Jelčić za “precizan, decentan rediteljski postupak koji stilski dosledno, u pažljivo vođenom tempo-ritmu, sve elemente scenskog izražavanja stavlja u funkciju umetničke ideje, pri tome ne oduzimajući prostor za raskošne glumčke kreacije”.

Nagrada za najboljeg glumca pripala je Borisu Isakoviću koji, po mišljenju žirija, neočekivano duhovitim pristupom, misaono-emotivnim bogatstvom glumačke igre rešava i ono što se čini nemogućim.

PROČITAJTE I: Dar renesansnog genija

Jednoglasan u odluci da svoju nagradu dodeli predstavi “Zašto je poludeo gospodin R?” bio je i žiri medija koji navodi da nagradu ovoj predstavi dodeljuje zbog umetnički neobične, teatarski snažne i uzbudljive priče, realizovane rediteljskom maštovitošću, talentom i kreativnošću i sjajnom glumačkom igrom.

Predstava “Zašto je poludeo gospodin R?” izvedena je na Festivalu „Mostarska liska” 20. aprila pred prepunom salom Narodnog pozorišta u Mostaru a ansambl je posle predstave nagrađen dugim aplauzom.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije