SVETIONICI SRPSKE ISTORIJE: U Loznici promovisana knjiga One su promenile Srbiju

V. N.

četvrtak, 18. 04. 2019. u 23:56

СВЕТИОНИЦИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: У Лозници промовисана књига Оне су промениле Србију
U kripti nove lozničke crkve u Lagatoru pred stotinak posetilaca, promovisana je knjiga "One su promenile Srbiju - izuzetne Srpkinje", u izdanju Kompanije "Novosti"
U kripti nove lozničke crkve u Lagatoru pred stotinak posetilaca, promovisana je knjiga "One su promenile Srbiju - izuzetne Srpkinje", u izdanju Kompanije "Novosti".

U ambijentu novolozničkog hrama, o knjizi su govorili protodjakon dr Ljubomir Ranković, šef dopisništva "Novosti" u Loznici Vladimir Mitrić, autori Tatjana Loš i Milena Marković, kao i akademski slikar Vojislava  Beca Tanurdžić, koja je ilustrovala ovo ekskluzivno izdanje naše knjige.


- Ovo zaista vredno delo, osvetlilo je znamenite Srpkinje, koje su se, poplemenitosti i dobroti, duboko upisale u istoriju Srbije - kazao je dr Ranković. - Ali one su i same svetionik proteklih vekova, poruka i pouka kako je moguće da se izdignemo iznad svakog zla.

U zaista nadahnutoj besedi, protodjakon dr Ljubomir Ranković, koji i sam u svojim delima na pijedestal podiže ženu i majku, poručio je da je Kompanija "Novosti" knjigom "Srpkinje" na najlepši način doprinela nezaboravu na naše heroine, od Jelene Anžujske do naših savremenica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije