U DVORANI kulturnog centra Beograd u sredu veče će biti prikazano šest ispitnih filmskih radova studenata druge godine režije (klasa 2016/'17) Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Pred publikom će se naći filmovi "Zdrav", urađen prema scenariju i u režiji Branka Andrića, u kojem igraju Vladimir Gvojić, Strahinja Blažić, Mina Obradović i Gordana Đurđević Dimić, "Bakutra", komedija u režiji i produkciji Doroteje Kovačević (igraju Srna Đenadić, Filip Hajduković, Olivera Kovačević, Luka Abramović) i "Ne boj se bambina", ljubavna priča koju je napisao i režirao Luka Mihailović (igraju Miodrag Dragičević, Jovana Stojiljković, Mladen Sovilj). Gledaoci koji žele da ohrabre novu generaciju darovitih filmskih stvaralaca koja tek pristiže imaće priliku da vide i kratke filmove "Kompromis", u režiji Siniše Cvetića (igraju Igor Benčina, Jelena Trkulja, Tatjana Venčelovski, Aleksandar Kecman), i "Sandman", prema scenariju i u režiji Davida Jovanovića (igraju Joakim Tasić, Ivana Zečević, Radmila Tomović, Vukašin Zdravković). Tu je i ostvarenje "Mi smo videli leto", u režiji Nikole Stojanovića (igraju Jelena Tjapkin, Nikola Pavlović, Mario Vrećo), koji je na upravo završenom Martovskom festivalu dobio nagradu za najbolji kratki igrani film.

Pročitajte još - Kulturni centar Beograda proslavio 60. rođendan

Kako kaže njihov profesor, reditelj Darko Bajić, uzbuđenje koje će doživeti publika gledajući ove filmove nije samo odjek vremena u kojem živimo, već i njihov susret sa slobodom.

- Ova talentovana generacija donosi na svet hrabre junake koji se bore do poslednjeg daha - ističe Bajić.

Ulaz za sve projekcije je besplatan.