BRIGA ZA NAŠU TRADICIJU: Ministarstvo kulture pomaže književnu zadrugu

Jl. B.

01. 04. 2019. u 21:19

БРИГА ЗА НАШУ ТРАДИЦИЈУ: Министарство културе помаже књижевну задругу

PODRŠKA Dragan Lakićević i Vladan Vukosavljević

Ministarstvo kulture novčano pomaže srpsku književnu zadrugu

GODIŠNJI ugovor o sufinansiranju dela rashoda i troškova Srpske književne zadruge potpisan je danas u prostorijama Ministarstva kulture i informisanja. Ugovor su parafirali ministar Vladan Vukosavljević i glavni urednik SKZ Dragan Lakićević.

- Ministarstvo će finansirati SKZ sa milion i po dinara godišnje u devet mesečnih rata. Nisu to velika sredstva, ali verujem da će u datim okolnostima biti značajna za SKZ. U ovakvoj situaciji u izdavaštvu i opštim uslovima, država mora da pokazuje pažnju i brigu za tradicionalne i važne ustanove kulture - kazao je Vukosavljević.Ovaj ugovor o sufinansiranju potpisan je na osnovu člana 77. Zakona o kulturi. Izmenama i dopunama Zakona o Srpskoj književnoj zadruzi stekli su se uslovi da država pruži finansijsku pomoć SKZ, koja je osnovana još daleke 1892. godine.

- Skoro dvadesetak godina se čekalo da se tim zakonom uredi status Zadruge u novim okolnostima. Nama je izuzetno drago što su naša vlada i Ministarstvo kulture stali uz nas i na ovaj način se simbolično učlanili u SKZ - rekao je Lakićević.


VUKOSAVLJEVIĆ PRENUMERANT

MINISTAR kulture Vladan Vukosavljević pretplatio se na ediciju knjiga "Kolo", koja je do sada dostigla 740 izdanja, a ove godine biće obogaćena sa još šest knjiga.

- Pozivam sve građane Srbije, koji su u prilici, da se pretplate i postanu tzv. prenumeranti najboljih dela iz oblasti srpske proze i poezije i ujedno pomognu finansiranju Srpske književne zadruge - kazao je Vukosavljević.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)