„Šavovi“ u Mitrovačkom dvoru

I. Radulović

utorak, 26. 03. 2019. u 12:32

„Шавови“ у Митровачком двору
Film je inspirisan istinitom pričom, a proglašen je za najbolji evropski film na Berlinskom festivalu

KULTURNI centar „Dragica Žarković“ iz Kosovske Mitrovice prikazaće u sredu, 27. marta u Mitrovačkom dvoru, u terminima od 18:00 i 20:00 časova film „Šavovi“ i režiji Miroslava Terzića. Film je inspirisan istinitom pričom, a proglašen je za najbolji evropski film na Berlinskom festivalu.

Priča se bavi novorođenim bebama koje su nestale iz bolnice, a u stvari su prodavane na usvajanje. Inspiracija za ovaj film bilo je svedočenje jedne majke koja je više od dve decenije tragala za svojim sinom. Posle godina traganja i povlačenja po sudovima, ova krojačica iz Beograda veruje da je pronašla svog nestalog sina koji sada živi sa novom porodicom u okolini Beograda.

Pročitajte još - "Šavovi" najbolji evropski film!

Glavne uloge u ovom filmu tumače: Snežana Bogdanović, Jovana Stoiljković, Vesna Trivalić, Dragana Varagić, Marko Baćović i Pavle Čemerikić. Prodaja ulaznica po ceni 250 dinara vrši se u utorak, 26.marta u Mitrovačkom dvoru od 10:00 do 15:00 časova , a u sredu od 10:00 sati do početka projekcije. Pokrovitelj ovog događaja je Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije