DRAMA “Čekajući Godoa” Semjuela Beketa biće premijerno izvedena u četvrtak veče na sceni Kruševačkog pozorišta od 20 časova u režiji Vladimira Popadića. Autori najavljuju da će poznato književno delo predstaviti publici na potpuno drugačiji način i podvlače da su priču o dvojici prijatelja Vladimiru i Estragonu, koji uzaludno čekaju pojavljivanje tajnovitog Godoa prinicljivo i duhovito prikazal

Predstavu su radili, dodaju, bezmalo “bežeći” od upustava, koje je Beket navodio u didaskalijama. -To jeste jedna od specifičnosti našeg “Godoa”,a jedan je od projekata koji je dogovaran godinama-čekao je pravi trenutak-predočava režiser Vladimir Popadić. -Beket pruža materijal da promisliš sebe, ko si, gde si, šta hoćeš, gde hoćeš. Mogli bismo da kažemo da je to zaista najstudioznije razmatranje da li je danas Godo tekst i predstava za Kruševac ili je Kruševac grad za Godoa.Veliki tekstovi su takvi upravo zato što nude obilje mogućnosti za interpretaciju Popularni srpski glumac Marko Živić, rođeni Kruševljanin podvlači da ansambl želi da predstavu izvede u zemlji gde je rođen Beket, Irskoj.

Pročitajte još - KRUŠEVAČKO POZORIŠTE: Životinje i ljudi

-Mislim da je naš zadatak da igrajući Beketa u Irskoj predstavimo sebe, pozorište, grad-kaže Marko Živić, koji igra skitnicu Vladimira.- To je samo stvar interesovanja, angažovanja. I to je jedna od tema predstave, mislimo da je sve komlikovanije nego što jeste. Ukoliko su ti misli skučene, otvori prozor, nije to teško, samo treba imati ideju.

Foto Pozorište

U predstavi “Čekajući Godoa” igraju i glumci Dragan Marinković (Estragon),Dejan Tončić(Poco) i Nikola Rakić(Srećko), dok je uloga dečaka poverena Teofilu Stojkoviću-Begušu. Za scenografiju je bila zadužena Marija Kalabić, kostimograf Jelena Nikolić, maske je izradio Dragan Velimirović.U predstavi će se pojaviti i muzičar Nikola Trišić, član hip-hop grupe “Kruševac Geto”, koji je autor songova i zajedno sa dramaturgom Jovanom Ristićem, zadužen za scenski govor. Delo će biti izvedeno na specifičnom kruševačkom dijalektu, što je autore tokom stvaralačkog procesa dovelo i do novih premišljanja i rešenja.

BEKET PETA PREMIJERA

DRAMA “Čekajući Godoa” naći će se na redovnom repetoaru Kruševačkog pozorišta, a prva repriza biće 18.marta. Ovo je peta premijera u gradskom teatru u ovoj sezoni.