POVODOM izjave Dragana Milenkovića, izvršnog direktora "Prosvete" (u tekstu "Okončanje agonije 'Prosvete'"? objavljenom u našem listu pre dva dana), u petak je reagovao književnik Miodrag Radović.

Milenković je rekao da se zaposlenima u ovoj izdavačkoj kući duguju tri plate "zahvaljujući" Miodragu Radoviću, koji je prinudno naplatio 1,6 miliona dinara, iako za to nije imao pravo.

Radović je, inače, dugo godina bio urednik u ovoj izdavačkoj kući, objavio je nekoliko pesničkih knjiga, a posle dugog sudskog spora vraćen je na posao, na mesto urednika, ali mu je Milenković odredio radno mesto knjižara.

PROČITAJTE JOŠ - Okončanje agonije "Prosvete"? 

- Spor je trajao osam godina, zbog čega su sudski troškovi toliko porasli. Nekoliko puta sam pokušavao da taj problem rešimo, ali je Milenković to odbijao - kaže Radović. - Od te sume dobio sam samo trećinu, a ostalo je otišlo na sudske i druge troškove. Zabrinjava to što se neko ko se predstavlja kao direktor "Prosvete" usuđuje da neodgovorno iznosi u javnost kako sam protivpravno oduzeo radnicima tri plate, što će reći da sam sam sebi oduzeo tri plate, što je više nego kontradiktorno.

Radović smatra da je žalosno što se Milenković, penzioner, koji godinama prima i direktorsku platu u IP "Prosveta", za svoje lične propuste u upravljanju usudio da optuži zaposlene radnike koji nose najveći teret u preduzeću kako bi se ono postavilo na zdrave noge.

- Milenkoviću je istekao mandat još u junu mesecu 2018. po rešenju Privrednog suda, nakon neuspešnog UPPR-a, koji nije produžavan, o čemu sam istog meseca obavestio nadležno ministarstvo. Pozivam ga da "Novostima" dostavi rešenje da je direktor, jer dokaza evidentno nema. Tragično je da on ne prepoznaje da je "Prosveta" izdavačko preduzeće sa značajnom tradicijom o kom se ne bi smelo na tako amaterski način iznositi neistine i u javnosti brukati skandaloznim izjavama - ističe Radović, uz napomenu da će satisfakciju potražiti na sudu.

Miodrag Radović Foto Privatna arhiva

BIĆE SMENjENI

NA predstojećoj vanrednoj Skupštini akcionara, zakazanoj za 22. januar, Odbor direktora u kom su Nebojša Nikolić, inače direktor "Rada", Predrag Petrović i Dragan Milenković će biti smenjeni i postavljeno novo rukovodstvo, ubeđen je Radović. A, kako "Novosti" nezvanično saznaju, mali akcionari kandidovaće upravo Radovića za novog direktora.