DRAMSKI umetnik Božidar Bole Stošić (1937 - 2018) sahranjen je u utorak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u prisustvu porodice i najbližih prijatelja. Poslednje zbogom Boletu su uputile kolege Jelisaveta Seka Sablić, Goran Sultanović, Miodrag Krstović, Jovan Radovanović, Vladimir Lazić, Igor Bojović, Ljiljana Lašić...

Dirljiv govor održao je Stošićev kum Bratislav Petković, u čijem komadu "Mitrovdan" se Bole poslednji put pojavio na sceni.

- Otišao je poslednji dečak našeg detinjstva. Voleo je život. Bio je plemenitog soja, neponovljiv. Nije mogao izdržati pola sata da se ne nasmeje. Uvek je bio nasmejan, čak i kada je trpeo mnogo nepravdi, a bilo ih je - kazao je Petković.

Pročitajte još - ODLAZAK POZNATOG GLUMCA: Preminuo Božidar Bole Stošić (VIDEO)

Publika će Stošića pamtiti po ulozi Boleta iz bureta u dečjoj seriji "Hiljadu zašto", ali i likovima auto-mehaničara, poslovođe, konobara, policajca, bubnjara u TV serijama "Diplomci", "Levaci", "Dimitrije Tucović", "Pozorište u kući", "Vruć vetar", "Kraj dinastije Obrenović", "Gore-dole", "Porodično blago", "Srećni ljudi", "Bela lađa", "Ljubav, navika, panika"...


Seka Sablić

- Govori se da je Bole bio epizodista, ali on to nije bio. Bio je pravi rasni glumac posebnog kova - rekao je Petković. - Iz srca je glumio, iz srca se družio, iz srca je voleo svoje prijatelje. Naše dečaštvo je danas prekinuto. Hvala ti, kume, na pola veka smeha!

Komemoracija će biti održana u četvrtak u 13 časova u Beogradskom dramskom pozorištu.Miodrag Krstović