U biblioteci „Petar Kočić“ na Vračaru u ponedeljak uveče je promovisana knjiga „One su promenile Srbiju - izuzetne Srpkinje“, u izdanju kompanije "Novosti".

Prva beogradska promocija održana je u punoj čitaonici pred ljubiteljima pisane reči kojima ni hladno decembarsko veče nije bilo prepreka da dođu i poslušaju priču o 70 heroina. O ženama koje su nas, od Jelene Anžujske do Ane Ivanović, zadužile svojim izuzetnim delima, raskošnim darom, hrabrošću, harizmom.

O knjizi je govorila profesorka Radmila Kunčer iz Centra za Srbe u rasejanju "Sveti Sava", u čijoj organizaciji je promocija održana.

Moram da kažem da je ovo zaista izuzetno izdanje koje bi trebalo da se nađe u svakom domu - rekla je profesorka. - U pitanju je epohalno delo koje će od zaborava sasvim sigurno sačuvati biografije velikih žena od kojih bismo svi trebalo da učimo.

Pročitajte još - U RUMI VELIKO INTERESOVANjE ZA NAŠU KNjIGU „ONE SU PROMENILE SRBIJU":„Izuzetne Srpkinje“ osvojile sremsku ravnicu

O knjizi su govorile i autorke Tatjana Loš i Milena Marković, a priču je začinila Vojislava Beca Tanurdžić, čije su ilustracije dočarale 70 Srpkinja koje su promenile Srbiju.

Veče koje je vodila Maja Ješić iz izdavačkog sektora "Novosti" je potrajalo, jer je publika želela da kroz razgovor sa autorima sazna još ponešto iz biografija znamenitih žena - književnica, glumica, ratnica, vladarki, prvih lekarki, akademskih slikarki...