Muzej na minut u Kombank dvorani

Novosti Online

17. 12. 2018. u 16:55

Biseri Narodnog muzeja na bioskopskom platnu. Prvi eksponat biće Plava vrata, antologijsko delo srpskog impresionizma, nastalo veštom rukom Milana Milovanovića

Музеј на минут у Комбанк дворани
Projekat "Muzej na minut" je inovativni vid povezivanja bioskopa „Kombank Dvorana" i Narodnog muzeja u Beogradu sa ciljem uvođenja novog vida komunikacije kulturne baštine sa publikom i otkrivanja novih ljubitelja muzeja i bioskopa.

Pročitajte još:"Pjer" na Kosančićevom vencu

Nočekivanim pojavljivanjem muzejskog eksponata na bioskopskom platnu pre početka filmske projekcije, kratkim susretom posredovanim emocionalnim vodičem, biseri nacionalne kulturne baštine oživeće na nesvakidašnji način. Kombinacijom zvuka, teksta i slike stvorena je kratka i snažna forma koja otkriva različite slojeve i mogućnosti doživljaja umetničkog dela.

Prvi eksponat Narodnog muzeja koji će biti predstavljen u Bioskopu Kombank dvorana su Plava vrata, antologijsko delo srpskog impresionizma, nastalo veštom rukom Milana Milovanovića. Kratkim filmom o ovoj slici #MuzejNaMinut počinje serijal. Za Plavim vratima će slediti slike Đorđa Krstića i Save Šumanovića, kao i odabrani radovi drevnih kultura i strane umetnosti iz Narodnog muzeja.

Pročitajte još:Vlada Veličković: Bujanje desnice ne sluti na dobro

Zahvaljujući MCF-u i Bioskopu Kombank Dvorana koji su prepoznali interes u zajedničkoj promociji kulturnih sadržaja, ujedno deleći vrednosti koje su zajedničke sa Narodnim muzejom u Beogradu, na ovaj način proširuju svoju kulturnu misiju.

Muzej ulazi u nove medijske forme, koristeći samo jedan minut gledaočeve pažnje za ostvarivljnje snažnog utiska i doživljaja umetnosti. Pripovedanje na ovaj način prelazi u nove, dinamične, digitalne forme obraćajući se i novim posetiocima.

Projekat #MuzejNaMinut je ostvaren u saradnji sa firmama NextGame koja ga je kreativno uobličila i Cinammon Production koja je producirala serijal. #MuzejNaMinut je ujedno i deo međunarodnog projekta GIFT – koji se bavi istraživanjima mogućnosti personalizovanih muzejskih iskustava, sa podrškom Evropske komisije kroz fond Horizon 2020.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije