Muzej na minut u Kombank dvorani

Novosti Online

ponedeljak, 17. 12. 2018. u 16:55

Музеј на минут у Комбанк дворани
Biseri Narodnog muzeja na bioskopskom platnu. Prvi eksponat biće Plava vrata, antologijsko delo srpskog impresionizma, nastalo veštom rukom Milana Milovanovića
Projekat "Muzej na minut" je inovativni vid povezivanja bioskopa „Kombank Dvorana" i Narodnog muzeja u Beogradu sa ciljem uvođenja novog vida komunikacije kulturne baštine sa publikom i otkrivanja novih ljubitelja muzeja i bioskopa.

Pročitajte još:"Pjer" na Kosančićevom vencu

Nočekivanim pojavljivanjem muzejskog eksponata na bioskopskom platnu pre početka filmske projekcije, kratkim susretom posredovanim emocionalnim vodičem, biseri nacionalne kulturne baštine oživeće na nesvakidašnji način. Kombinacijom zvuka, teksta i slike stvorena je kratka i snažna forma koja otkriva različite slojeve i mogućnosti doživljaja umetničkog dela.

Prvi eksponat Narodnog muzeja koji će biti predstavljen u Bioskopu Kombank dvorana su Plava vrata, antologijsko delo srpskog impresionizma, nastalo veštom rukom Milana Milovanovića. Kratkim filmom o ovoj slici #MuzejNaMinut počinje serijal. Za Plavim vratima će slediti slike Đorđa Krstića i Save Šumanovića, kao i odabrani radovi drevnih kultura i strane umetnosti iz Narodnog muzeja.

Pročitajte još:Vlada Veličković: Bujanje desnice ne sluti na dobro

Zahvaljujući MCF-u i Bioskopu Kombank Dvorana koji su prepoznali interes u zajedničkoj promociji kulturnih sadržaja, ujedno deleći vrednosti koje su zajedničke sa Narodnim muzejom u Beogradu, na ovaj način proširuju svoju kulturnu misiju.

Muzej ulazi u nove medijske forme, koristeći samo jedan minut gledaočeve pažnje za ostvarivljnje snažnog utiska i doživljaja umetnosti. Pripovedanje na ovaj način prelazi u nove, dinamične, digitalne forme obraćajući se i novim posetiocima.

Projekat #MuzejNaMinut je ostvaren u saradnji sa firmama NextGame koja ga je kreativno uobličila i Cinammon Production koja je producirala serijal. #MuzejNaMinut je ujedno i deo međunarodnog projekta GIFT – koji se bavi istraživanjima mogućnosti personalizovanih muzejskih iskustava, sa podrškom Evropske komisije kroz fond Horizon 2020.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije