Beogradski festival mozaika od 15. decembra do 11. januara

Tanjug

12. 12. 2018. u 22:54

Na festivalu će biti predstavljen veoma širok spektar radova od potpuno klasičnih do onih koji izlaze iz okvira tradicionalnog pristupa mozaičkoj tehnici i predstavljaju eksperiment i spoj sa drugim likovnim medijima

Београдски фестивал мозаика од 15. децембра до 11. јануара

Foto Tanjug

BEOGRAD - Beogradski festival mozaika, autorski projekat Petra Vujoševića, biće održan drugi put od 15. decembra do 11. januara u Kući legata u Beogradu.

Festival je osnovan kao međunarodna manifestacija sa namerom da odgovori na pitanje šta čini mozaik značajnim i zanimljivim na polju likovne umetnosti danas, kao i da prikaže sva trenutna kretanja i tendencije u savremenom mozaiku.

Na festivalu će biti predstavljen veoma širok spektar radova od potpuno klasičnih do onih koji izlaze iz okvira tradicionalnog pristupa mozaičkoj tehnici i predstavljaju eksperiment i spoj sa drugim likovnim medijima.

Ove godine učestvuje 90 autora iz zemlje i inostranstva, sa preko 100 radova.

PROČITAJTE JOŠ - Mozaik ostavlja bez daha

U jednom segmentu festivala biće priređen omaž umetnici Snežani Marinković (1949-2007).

Kao prateći program biće organizovana predavanja o savremenom mozaiku i istoriji mozaika, a pojedini autori će predstaviti svoje lične poetike.

Biće organizovana i radionica mozaika kao i jednodnevna prezentacija zgrafito tehnike.

Petar Vujošević diplomirao je i magistrirao slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije