Čarolija Duškove trube

M. N. M.

utorak, 09. 10. 2018. u 10:41

Чаролија Душкове трубе

Foto: S. Sarić

Koncerti slavnog srpskog džez muzičara u Domu omladine

LEGENDARNI trubač Duško Gojković nastupiće večeras u beogradskom Domu omladine, (na rasprodatom koncertu) sa Big bendom RTS, a zbog ogromnog interesovanja, dodatni nastup slavnog džezera zakazan je i za 11. oktobar na istom mestu.

Repertoar koncerata, koje Dom omladine Beograda organizuje u saradnji sa Muzičkom produkcijom RTS i Udruženjem "Duško Gojković Džez Inicijativa", obuhvata Gojkovićeve originalne kompozicije koje nisu snimljene sa Big bendom, a neke nisu uopšte snimljene. Program sačinjen od pažljivo odabranih kompozicija proslavljenog muzičara, predstavlja svojevrstan omaž Gojkoviću kompozitoru, aranžeru i lideru benda, čija karijera traje već sedam decenija.


PROČITAJTE JOŠ - Erik Obije: Truba je više od folklora


Duško Gojković je muzičar koji je načinom života i delom ovekovečio suštinu džeza postavljajući standard za generacije naslednika, i koji se u istoriju upisao zahvaljujući jedinstvenom zvuku koji stvara, u čemu se slažu svi velikani sa kojima je radio i nastupao - od Majlsa Dejvisa, preko Mejnarda Fergusona, Klarka Terija, Herba Pomeroja, Arta Farmera, Jusufa Latifa, Zuta Simsona, Stena Geca, Džerija Maligana, Vudija Hermana, Kenija Klarka, Fransija Bolanda, do Slajda Hemptona i Dizija Gilespija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije