Šarmantni duh Beograda

Jl. B.

27. 09. 2018. u 10:45

Шармантни дух Београда

MOST Znamenitost prestonice

Dopunjeno i prošireno izdanje zbirke kolumni "BG priče I - III" biće predstavljeno večeras u 18 časova u „Delfi kafeu“ u SKC-u. Osim autora govoriće Milomir Kragović i Milomir Kragović

GODINAMA je novinar našeg lista Zoran Lj. Nikolić brižljivo prelistavao požutele papire u arhivama i istraživao svaki pedalj beogradske čaršije tražeći zaboravljene ljude i njihove sudbine. Taj specifični duh Beograda opisan je u riznici izuzetnih tekstova, koji su objavljivani poslednjih pet godina u "Večernjim novostima", ali i u knjigama "BG priče" (prvi i drugi deo) u izdanju Kompanije "Novosti".

Pročitajte još: Beogradske priče: Kako je nekada išao put od Zemuna ka Beogradu

Dopunjeno i prošireno izdanje na više od 600 strana zbirke kolumni "BG priče I - III" objavili su početkom meseca Kompanija "Novosti" i "Laguna", a biće predstavljena večeras u 18 časova u „Delfi kafeu“ u SKC-u. O knjizi će, osim autora, govoriti književnik Milomir Kragović i publicista Aleksandar Gajšek.

- Priče Zorana Nikolića imaju magnetnu privlačnost jer su i podsetnik, zbir nepoznatih detalja, svojevrsni predah, i putokaz onima koji ne poznaju ovaj živi grad - kaže Milomir Kragović. - Knjiga simboličnog naslova "BG priče" mnogo je više od reporterskog zapisa, ona je autentični trag u vremenu. Između korica su neobični ljudi, zanimljiva istorija, preplet prošlosti i sadašnjosti; tu su priče koje odolevaju košavi, zanimanja kojih više nema, večiti beogradski pečati, ali i svi oni simboli koji ovoj prestonici daju neodoljiv šarm.

Zoran Nikolić

Uz brojne fotografije, ilustracije i beleške na marginama autor će čitaoce kroz vanvremenske priče povesti u nezaboravnu šetnju prestonicom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije