U svetu fantazije i superheroja

D. A.

01. 09. 2018. u 07:09

У свету фантазије и суперхероја
Mihajlu Milaviću priznanje publike na Filmskim susretima za ulogu u filmu "Zlogonje"

PUBLIKU na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi oduševila je priča o prijateljstvu i pravim porodičnim vrednostima koje je svojim prvim pojavljivanjem na filmu dočarao Mihajlo Milavić (14) u ostvarenju "Zlogonje", igrajući dečaka Jovana koji boluje od delimične cerebralne paralize. Debitantsko delo Raška Miljkovića, snimljeno po motivima priče "O dugmetu i sreći" Jasminke Petrović, na Filmskim susretima imalo je svoju srpsku premijeru, a Milaviću je pripalo laskavo priznanje glumca večeri.

Ovaj film će se pred bioskopskom publikom naći od 23. septembra, ali je već pobrao nagrade na inostranim festivalima. Milavić je učenik Osnovne škole "Mihajlo Petrović Alas" na Dorćolu i kaže da je ulogu u filmu dobio zahvaljujući ocu svog druga koji mu je javio da se traži dečak za tumačenje glavnog junaka koji se otežano kreće.

- Uopšte nisam očekivao da će mi se ikada to u životu desiti. A kada mi je Raša ponudio da probam, nisam verovao da ću se snaći u tome. Nisam imao nikakve veze sa filmom. Kada su mi posle dva dana javili da sam dobio ulogu, moram da priznam da sam bio u šoku - priča Mihajlo, koji je maestralno dočarao ulogu Jovana koji sa svojom drugaricom Milicom spasava oca od zle maćehe.

Jovan kaže da je na njega najjači utisak ostavila scena u kojoj mora da se popne uz stepenice, jer je trebalo odglumiti napor koji Jovan ulaže u taj poduhvat.

PROČITAJTE I:“Pesničko uspenije” Miomiru Jovanoviću

- Bilo mi je teško da glumim kako je Jovanu teško, ali sam uspeo da izguram scenu - kaže Mihajlo, i priznaje da ga je Jovan uveo u svet fantazije i superheroja.

Kaže da je film odgledao "sto puta" i da mu drugovi iz škole nisu verovali da glumi u "pravom filmu", te da je morao da ih vodi na snimanja.

Mihajlovo umeće hvale i kolege glumci, ali i svi koji su učestvovali u stvaranju ovog filma. I pored pokazanog talenta za glumu, Mihajlo kaže da ne zna da li će nastaviti time da se bavi, ali da će sigurno pronaći sebe u svetu filmske industrije.


NAJMLAĐI LAUREAT

ZA glumce večeri publika je tokom pet festivalskih dana proglašavala Miloša Bikovića, Srđana Žiku Todorovića, Gorana Bogdana i Milenu Radulović, ali je Mihajlo Milavić (na slici) jedan od najmlađih laureata u istoriji Filmskih susreta, dugoj 53 godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije