SAHRANjEN PREDRAG BAJČETIĆ: Neprekidno je stvarao bolji svet

Jl. B.

utorak, 05. 06. 2018. u 21:32

САХРАЊЕН ПРЕДРАГ БАЈЧЕТИЋ: Непрекидно је стварао бољи свет

ISPRAĆAJ Nenad Jezdić, Ljubivoje Tadić, Nenad Maričić...

Na Novom groblju u Beogradu sahranjen reditelj i profesor Predrag Bajčetić

SVEČANO, tužno i tiho, uz vence i bukete crvenih i belih ruža, sa kišom i suncem koji su se smenjivali, uz pojanje sveštenika i hora ispraćen je na večni počinak reditelj i profesor Fakulteta dramskih umetnosti Predrag Bajčetić. Ispred kapele Svetog Nikole na Novom groblju okupili su se Bajčetićevi najbliži, kao i veliki broj prijatelja, kolega i bivših studenata.

- Umetnost nije bila život Predraga Bajčetića. Njegov život je bio umetnost. On je neprekidno stvarao novi svet koji je prinosio večnoj istini. I u pozorištu, i na fakultetu, i u svojoj radnoj sobi, i na bolesničkom odru svaki sagovornik mu je bio bitan, svaka reč je morala da ima težinu, svaki dan je bio premijera - rekao je iguman manastira Draganac monah Ilarion, nekadašnji glumac Rastko Lupulović.


- Dragi profesore, rekli ste da vam je najveći kompliment dat kada vam je rečeno da ste bogotražitelj. Tražili ste Boga u svima onima kojima ste se do kraja davali.


PROČITAJTE I: Komemoracija Predragu Bajčetiću: Glumu je pretvarao u svetlost


Kovčeg su do grobnog mesta poneli i ispratili Nenad Jezdić i Nenad Hadži Maričić, a vence su nosile glumice iz Bajčetićeve poslednje klase Sloboda Mićalović, Katarina Radivojević, Marija Vicković, Zorana Bečić i Ana Franić. U povorci su bili Dejan Mijač, Goran Kičić, Gorica Popović, Milan Caci Mihailović, Rada Đuričin, Goran Sultanović, Vjera Mujović, Ljiljana Dragutinović, Petar Božović, Boris Komnenić, Branko Cvejić, Slobodan Beštić, Zoran Živković, Nikola Kojo, Goran Jevtić, Anita Mančić, Bojana Maljević, Anica Dobra, Dara Džokić, Vida Ognjenović, Milica Mihajlović, Radmila Živković, Branka Petrić, Isidora Minić, Nebojša Ilić, Jelica Sretenović, Marina Rajević Savić, Bogdan Diklić...

POŠTOVANjE Marija Vicković, Katarina Radivojević, Sloboda Mićalović...

Glumac Miloš Vlalukin došao je na sahranu sa zapakovanom gitarom preko ramena. Raspakovao ju je tek pred profesorovim grobom i zajedno sa kolegama sa Bajčetićeve poslednje klase zapevao pesmu "Odakle ti, Bože, ovi drumovi" benda "Ođila".

BOL Bojana Maljević, Isidora Minić, Ljiljana Dragutinović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije