Lučićeva magija u Kolarcu

A. P.

petak, 20. 04. 2018. u 23:07

Лучићева магија у Коларцу

foto P. Mitić, Željko Lučić

Koncert povodom 60 godina Radio Beograda 2 na Kolarcu

KADA pevam u Srbiji odgovornost je dvostruko veća nego kada pevam bilo gde drugde. Potrudiću se da svojim nastupom uveličam ovu proslavu - poručio je Željko Lučić, najbolji bariton na svetu, koji će u subotu (Kolarac, 20.00) biti specijalni gost na koncertu povodom 60 godina Drugog programa Radio Beograda.

Lučić, jedna od najtraženijih operskih zvezda, otkriva da mu je svaki dolazak u Srbiju "veoma emotivan" i da se posebno raduje nastupu pred beogradskom publikom.

- Izvodiću arije iz opera "Pajaci" i "Andre Šenije", i, naravno, ono po čemu sam poznat, Verdijeve arije iz "Bala pod maskama" i "Rigoleta".

Pročitajte još - Čuvari muzičkog nasleđa u Kolarcu

U prvom delu koncerta Simfonijski orkestar i Hor RTS, pod upravom maestra Bojana Suđića, izvešće kompoziciju Aleksandra Sedlara "Biti drugi", specijalno pisanu za ovu priliku i zasnovanu na temama špica Radio Beograda 2. Na programu su i "Zujte strune" Isidore Žebeljan, simfonijska poema "Rimske pinije" Otorina Respigija i hor hodočasnika iz opere "Tanhojzer" Riharda Vagnera.

Karte za sutrašnji koncert su odavno rasprodate, ali dobra vest je da će slušaoci Radio Beograda 2 uživo moći da čuju Simfonijski orkestar i Hor RTS i, naravno, glas pevača o koga se otimaju svetske operske kuće, Željka Lučića.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije