Domaćini otvorili pozorišnu smotru “Gulini dani”

D.N.

20. 03. 2018. u 14:15

Домаћини отворили позоришну смотру “Гулини дани”

Predstava “Daj mi svoju ženu” Foto: Kulturno-prosvetni centar Petrovac na Mlavi -

Manifestacija se organizuje u znak sećanja na Dragoljuba Milosavljevića «Gulu» (1923-2005), poznatog pozorišnog i filmskog glumca, člana novosadskog Srpskog narodnog pozorišta i beogradskog JDP-a
PETROVAC NA MLAVI – Predstavom “Daj mi svoju ženu”, u izvođenju glumaca pozorišta “Bata Bulić”, u Petrovcu na Mlavi sinoć je otvorena Smotra glumačkih ostvarenja «Gulini dani», deveta po redu. Do 24. marta, publika će videti još pet takmičarskih predstava: “Više sreče drugi put” - “Pučko otvoreno učilište” Sveti Ivan Zelina, Hrvatska, “Via Doloris”- AP “Masuka” Velika Plana, “Idemo u lov”- Gradsko pozorište Jagodina, “Poslednji čin komedije smrti” - JU centar za kulturu Berane, Crna Gora i “Buzdovan” - Kruševačko pozorište.

Pročitajte još:Komad sa pevanjem i - mučninom

Svake večeri biraće se najbolji akter predstave, koji će dobiti plaketu sa imenom poznatog glumca. Pozorišna smotra organizuje se u znak sećanja na Dragoljuba Milosavljevića «Gulu» (1923-2005), poznatog pozorišnog i filmskog glumca, člana novosadskog Srpskog narodnog pozorišta i beogradskog JDP-a. Odigrao je niz uloga, među kojima su najpoznatije one u TV serijama «Salaš u malom ritu» i «Više od igre». Pozorišnu smotru u njegovu čast organizuju Kulturno-prosvetni centar i pozorište “Bata Bulić”, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije