POMEN srpskom glumcu Nebojši Glogovcu, četrdeset dana posle njegovog odlaska, održan je u utorak na Novom groblju, u krugu porodice, prijatelja, kolega i oko stotinu poštovalaca.

U Crkvi Svetog Nikole u tišini su stajali Glogovčevi roditelji, nevenčana supruga Milica Šćepanović sa kojom ima ćerku Sunčicu, sinovi Miloš i Gavrilo i njihova majka Mina Glogovac.

PROČITAJTE JOŠ: PRIČA NEBOJŠE GLOGOVCA: Sve moje pseće ljubavi

Na parastos su, noseći sveće i cveće, došle i Nebojšine kolege i prijatelji Dragan Mićanović, Nikola Đuričko, Srdan Golubović, kao i kum Vojin Ćetković. Posle pomena u crkvi, uz pojanje hora Divne Ljubojević, glumčevi najbliži još jednom su se od njega oprostili na mestu njegovog večnog počinka u Aleji zaslužnih građana. Tužnom skupu na kraju se obratio Nebojšin otac, sveštenik Milovan, koji je zahvalio prisutnima na dolasku.

Velikan naše pozorišne i filmske scene preminuo je 9. februara posle kratke i teške bolesti, koju je sa osmehom krio i od najbližih prijatelja. Sahranjen je 12. februara, pored Milorada Mandića Mande, Dragana Nikolića i Velimira Bate Živojinovića.

U čast Glogovca, u Crnogorskom narodnom pozorištu, prikazani su filmovi "Ubistvo s predumišljajem" i "Ustav Republike Hrvatske".