PETODNEVNA manifestacija 11. Antićevi dani u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada završena je večeras uručenjem „Antićeve nagrade“ novosadskom pesniku Nenadu Šaponji za zbirku „Izgledam, dakle nisam" koju je objavila IK „Prometej“.
Sečanost je priređena u Gradskoj kući, uz prisustvo brojnih poštovalaca Mike Antića svih generacija, a priznanje laureatu uručio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić.

Zahvalivši na prigodnim i pohvalnim besedama članova žirija Marije Vasić Kanački, Boška Suvajdžića i dr Draška Ređepa, Šaponja je rekao da mu je velika čast što se nalazi u ulozi dobitnika „Antićeve nagrade“, uz šaljivu opasku da se, slušajući sve te lepe reči upućene njemu, na trenutke pitao - o kome je zapravo ovde reč.

- S Mikom Antićem sam se „družio" od svoje druge godine kada mi je otac malo govorio o Marku Kraljeviću i Musi Kesedžiji, a malo druge stihove za koje sam tek kasnije shvatio da su Mikini. Njegove knjige su otkrivale deci ceo svet. Antić je bez sumnje naš najvoljeniji pesnik, pesnik srca koji veoma dobro korespondira sa svima nama – rekao je Šaponja ne skrivajući svoju radost što je u njegovim rukama „nagrada koja nije potkupljiva".