VRNjAČKA BANjA – U centralnom vrnjačkom parku danas je sanirano oštećenje na statui Dragana Nikolića, odnosno popravljene su njegove slučajno polomljene naočare, i tako se uspomeni na velikana srpskog glumišta vratio prvobitan izgled.

Bronzana statua legendarnog glumca u prirodnoj veličini, delo poznatog vajara Dragoljuba Dimitrijevića, oštećena je prošlog vikenda kada je jedan mališan, kako je kasnije utvrđeno, igrajući se slučajno polomio deo njegovih naočara.

- Drago mi je što se ipak brzo reagovalo i što će Gaga u svom prepoznatljivom, gospodskom stilu opet ponosno „šetati“ vrnjačkim parkom podsećajući nas na našu uzajamnu ljubav i ogromno poštovanje – kaže jedna od meštanki koju smo zatekli kod biste.

Spomenik Draganu Nikoliću u centralnom vrnjačkom parku, ispred Termomineralnog kuptila, nedaleko od izvora „Topla voda podignut je na inicijativu ovdašnje Specijalne bolnice „Merkur“ čiji je popularni Gaga bio promotetr i zaštitno lice.

PROČITAJTE JOŠ: NEZAPAMĆENI VANDALIZAM U VRNjAČKOJ BANjI: Oskrnavljen spomenik Draganu Nikolić


Uz reči „Divno je što će ovaj spomenik ostati ovde i potrajati duže od naših navika da zaboravljamo. Ubeđen sam da će istorija sačuvati Gagu od zaborava...“, na prigodnoj svečanosti pre desetak dana, statuu je ortkrio naš poznati glumac Žarko Laušević, Draganov kolega i veliki prijatelj.