IAKO se u prvi mah činilo da je u pitanju vandalizam, bronzana statua u prirodnoj veličini velikana srpskog glumišta Dragana Nikolića u centralnom vrnjačkom parku ipak se nije našla na meti vandala, već je u pitanju, kako saznajemo, samo splet nesrećnih okolnosti.

Po rečima Nikole Džamića, jednog od inicijatora da se statua legendarnog glumca postavi u Vrnjačkoj Banji, ispred termomineralnog kupatila, nedaleko od izvora "Topla voda", ustanovljeno je da je deo Gaginih naočara - slučajno polomljen.

- Jedan gost Vrnjačke Banje se igrao sa svojim detetom i kada je mališana podigao da bolje pogleda statuu, dete je nehotice povuklo okvir i polomilo deo naočara. Polomljeni deo je vraćen i tehničke službe saniraju oštećenja. Veoma je važno naglasiti da se ipak ne radi o vandalizmu jer Vrnjčani izuzetno poštuju Gagu - kaže Džamić.


Pročitajte još: NEZAPAMĆENI VANDALIZAM U VRNjAČKOJ BANjI: Oskrnavljen spomenik Draganu Nikoliću

Statua Dragana Nikolića u vrnjačkom parku, delo poznatog vajara Dragoljuba Dimitrijevića, svečano je otkrivena minulog četvrtka, a podignuta je na inicijativu ovdašnje Specijalne bolnice "Merkur", čiji je popularni glumac bio promoter i zaštitno lice.

SIMBOL

GAGA je mnogo voleo Vrnjačku Banju i zauzimao je posebno mesto u srcima meštana. Postavljanjem njegove statue želeli smo da mu se bar malo odužimo i zahvalimo - dodaje Nikola Džamić. - Ona je sada jedan od simbola prestonice srpskog kontinentalnog turizma i naša je dužnost i obaveza da je čuvamo.Pročitajte još: Laušević u Vrnjačkoj Banji otkrio statuu Gagi