Ujedinjena pera iz celog sveta u Galeriji Progres

M. A. K.

ponedeljak, 30. 10. 2017. u 12:50

Уједињена пера из целог света у Галерији Прогрес
Izložba ilustracija od večeras u "Progresu". Predstavljanje radova170 umetnika

MEĐUNARODNU izložbu ilustracije "Zlatno pero Beograda" sa radovima 170 umetnika, iz Srbije i iz sveta, večeras će u 19 časova u Galeriji "Progres" u Knez Mihailovoj otvoriti akademik Matija Bećković. Na 49. "Zlatnom peru Beograda", odnosno 14. Međunarodnom bijenalu ilustracije, u organizuji ULUPUDS i Saveta izložbe, učestvuju, uz domaće, i umetnici iz Kolumbije, Brazila, Nikaragve, Francuske, Češke Republike, Kine, Koreje, Italije, Turske, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Ukrajine, Portugalije, Irana, Turske, Holandije, Uzbekistana, Bugarske, Slovenije i Grčke.

Tokom otvaranja biće dodeljene i nagrade, o kojima je odlučivao međunarodni žiri na čelu sa predsednikom Dobrosavom Bobom Živkovićem, kao i priznanja izdavačkih kuća "Kreativni centar", "Pčelica" i "Politikin zabavnik". Prateći programi manifestacije odvijaće se još u tri galerije. U Galeriji Narodne banke, od 1. do 12. novembra, biće održane izložbe "Žene u stripu i strip ilustraciji", "Desa Glišić, zaboravljena pop-artistkinja", "Igračke i roboti kao likovna inspiracija", "Glorifikacija Srbije", "Zoran Bulatović - IN MEMORIAM". U Galeriji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, 14. novembra, biće otvorena samostalna izložba prošlogodišnje dobitnice Gran-prija "Zlatnog pera" - Sare Maceti, dok će postavka posvećena Aleksandru Deroku moći da se vidi od 8. novembra u Maloj galeriji ULUPUDS- a.

NAUČNO O LINIJI

U HOLU Galerije "Progres", u četvrtak u 16 časova biće održan stručni skup sekcije za kritiku, istoriju i teoriju umetnosti ULUPUDS-a, pod nazivom "Linija". Učesnici: dr Zoja Bojić, Vesna Pavićević, Jelena Pavićević, dr Mirjana Gligorijević Maksimović i dr Dijana Milašinović Marić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije