Stiže čuveni Bili Kobam

S. Bajić

27. 10. 2017. u 18:59

Стиже чувени Били Кобам

Vesna Kaćanski i Zoran Dejanović, organizatori
Foto: S. B.

Na ovogodišnjem, 19. po redu Novosadskom džez festivalu, koji će biti održan od 15. do 18. novembra, publika će imati priliku da uživa u čak 15 koncerata bendova iz zemlje i inostranstva
NA ovogodišnjem, 19. po redu Novosadskom džez festivalu, koji će biti održan od 15. do 18. novembra, publika će imati priliku da uživa u čak 15 koncerata bendova iz zemlje i inostranstva.

To su u petak u razgovoru s novinarima potvrdili Vesna Kaćanski i Zoran Dejanović, organizatori tradicionalne smotre džezera na kojoj će u okviru glavnog programa nastupiti: čuveni bubnjar Bili Kobam sa svojim džez- rok kvintetom, italijanski pijanista Antonio Farao uz našeg bubnjara Vladimira Kostadinovića, Novosadski big bend i pevačica iz SAD, Deniz King, Kvartet saksofotniste Migela Zenona, Trio Dušana Jevtovića, sastav Keka Fornarelija, orkestar Vladimira Samardžića, bend Kurta Rozenvinkela i Big bend RTS uz trombinistu Semjuela Blejzera.

Pročitajte još - 33. Beogradski džez festival: Vizije za 21. vek (FOTO)


-Glavni program će biti u Velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta od 16. do 18. novembra- kaže Kaćanski.- Dan ranije u Novosadskom pozorištu- Ujvideki sinhazu, nastupiće džez orkestri iz mađarskog Pečuja, austrijskog Sankt Polena i bugarskog Plovdiva, gradova koji imaju epitet Evropske prestonice kulture. Uz podršku Fondacije „Novi Sad evropska prestonica kulture 2012“ smo proširili i prilagodili sadržaj ovogodišnjeg festivala.

Zanimljivo je da će uvodni programi u Novosadski džez festival startovati 9. novembra i uz muzičke radionice i koncerte, održavaće se u muzičkoj školi „Josip Slavenski“, ŠOSO „Milan Petrović“, Centru za socijalni rad i Kulturnom centru Novog Sada koji je uz grad i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Ambasadu SAD i Fondaciju „NS EPK 2021“, organizator manifestacije.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije