VRNjAČKA BANjA – Kao što je letos i najavljeno, Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje narednog četvrtka svečano će otkriti bistu velikana srpskog glumišta Dragana Gage Nikolića koja će biti postavljena u vrnjačkom parku ispred Termomineralnog kuptila, nedaleko od izvora „Topla voda“.

Pročitajte još: POSLEDNjI OPROŠTAJ OD DRAGANA NIKOLIĆA: Nikad otpisan, uvek nacionalna klasa

Postavljanjem biste u prirodnoj veličini, delo poznatog vajara Dragoljuba Dimitrijevića, menadžment SB „Merkur“ čiji je popularni Gaga bio promoter i zaštitno lice, želi da ovekoveči čuvenog glumca i podari mu trajni simbol u Vrnjačkoj Banji koju je mnogo voleo i u njoj često boravio.

Pročitajte još: Poslednji intervju Dragan Nikolić dao za Novosti: Dostojanstvo je mera stvari

- Bila je ogromna čast i privilegija poznavati, sarađivati i družiti se sa Draganom Nikolićem. Od njega smo učili kako se i u surovim vremenima može živeti dostojanstveno i sa lakoćom ostati veliki i svoj – kaže dr Dejan Stanojević, direktor „Merkura“. – A, svojim vrhunskim vajarskim umećem profesor Dimitrijević učinio je da legendarni Gaga večno šeta vrnjačkim parkom.

Pročitajte još: Legendarni glumac sahranjen u Aleji zaslužnih građana: Zbogom, Gago!

Prema rečima dr Stanojevića, otkrivanju biste Dragana Nikolića prisustvovaće veliki broj njegovih kolega i prijatelja, kolektiv „Merkura“, kao i čelnici vrnjačke opštine i brojni poštovaoci.