VODVILj O LICEMERJU: Pozorište Boško Buha najavilo Premijeru na sceni UK Vuk Karadžić

V. V. S.

12. 10. 2017. u 23:07

ВОДВИЉ О ЛИЦЕМЕРЈУ: Позориште Бошко Буха најавило Премијеру на сцени УК Вук Караџић

"Pošteni provalnik" Foto "Boško Buha"

Mladi glumci Pozorišta "Boško Buha" poželeli su da urade zajedničku predstavu, pa je tako prvo napravljena podela, potom odabran komad - "Pošteni provalnik" Darija Foa

MLADI glumci Pozorišta "Boško Buha" (neki i sa iste klase) poželeli su da urade zajedničku predstavu, pa je tako prvo napravljena podela, potom odabran komad - "Pošteni provalnik" Darija Foa (režija Milan Karadžić) premijerno će biti izveden u petak u UK "Vuk Karadžić" na godišnjicu piščeve smrti, a ovom predstavom biće obeležen i 67. rođendan kuće.

- Fo je možda jedan od najvećih kritičara društva našeg vremena. Ne štedeći ni establišment, ni Katoličku crkvu, ni instituciju braka, on "zatvara" u isti prostor šestoro likova i pušta ih da se sami izvlače iz zamki koje su sami sebi postavili - objašnjava dramaturg Milena Depolo. - Veliki pisac (dobitnik Nobelove nagrade 1997. godine) ismeva društveno licemerje u ovom tekstu sa puno elemenata vodvilja i farse.

U predstavi igraju Aleksandar Radojčić, Vuk Savić, Aleksandra Tomić, Katarina Marković, Borka Tomović i Nemanja Oliverić. Kostimograf je Dragica Laušević, scenograf Boris Maksimović, kompozitor Saša Milošević.

Upravnik "Buhe" Igor Bojović najavljuje i da će se tokom ove sezone zajedničkom predstavom obeležiti dva značajna jubileja ljudi koji su stvarali istoriju teatra: šest decenija umetničkog rada Ljubivoja Ršumovića i trideset godina stvaralaštva Milana Karadžića.

OBNOVA ZGRADE

U "Buhi" otkrivaju i da će umesto za četiri, radovi na rekonstrukciji početi za godinu, a zgrada biti završena za dve godine. Iako se nalazi u posebnoj zoni (Trg republike) zahvaljujući osnivaču Skupštini grada, pozorište je izuzeto iz dugoročnijeg plana i obnoviće se po hitnom postupku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije