Marinini memoari u Kotoru

V. V. S.

sreda, 26. 07. 2017. u 22:28

Маринини мемоари у Котору

Marina Abramovič

Promocija knjige velike umetnice u Kotoru: U petak će biti upriličen javni razgovor o njenoj knjizi memoara „Prolazak kroz zidove”

UMETNICA svetskog glasa Marina Abramović ovih dana je u kratkoj poseti rodnom Beogradu i Novom Sadu, a povod dolaska u zavičaj je, kako saznajemo, sasvim privatan - venčanje bratanice Ivane.

Već u petak biće u Kotoru, gde je upriličen javni razgovor o njenoj knjizi memoara "Prolazak kroz zidove", zanimljivom svedočanstvu o životu slavne umetnice.

- Marina dolazi u Crnu Goru na moj poziv. Dugogodišnji smo prijatelji i oko ove posete smo se dogovorili prošle godine, kada sam boravio u Njujorku na proslavi njenog sedamdesetog rođendana - otkriva nam istoričar umetnosti Petar Đuković, umetnički direktor Dukley European Art Communaty, svojevrsnog kulturnog centra (sa sedištem u Budvi) čiji je cilj povezivanje svetskih umetnika sa Crnom Gorom. - Razgovor će biti upriličen na otvorenom prostoru, na vrhu Bokokotorskog zaliva, u blizini nekadašnje zgrade "Jugooceanije" u Kotoru.

Iste večeri, biće prikazana i dva dokumentarna filma o Abramovićevoj - "Umetnik je prisutan" i "Prostor između".

USKORO NA SRPSKOM

KNjIGA memoara "Najuticajnije umetnice sveta 2016. godine" izašla je krajem prošle godine na engleskom jeziku, a pošto je jedan beogradski izdavač otkupio prava, uskoro bi trebalo da se pojavi i na srpskom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Enfant Terrible

28.07.2017. 01:56

@Nemanja - Nemanja, ne skrnavi nasa snazna osecanja prema ovoj velikoj umetnici svojim nepotrebnim komentarima. Znas, ovde se radi o kulturi. Imas dovoljno odgovarajucih clanaka gde mozes svoje stavove jasno da izrazis. Ili mislis da bas sve sto se desava u Crnoj Gori treba politizovati? Naslovi kazu da je Ceca napravila pravi haos na svom nastupu u Budvi. Nisam citao clanak pa mi reci da li si i tamo komentarisao na ovaj nacin. Mozda Cecu vise postujes od Marine? Ne bi me cudilo.

Mili

29.07.2017. 01:55

Tako smo svojevremeno pisali o rodoljublju i nacionalnom ponosu, o Titu....., i sa pohvalama nizali male i velike uspehe.