GODIŠNJICA SMRTI LEGENDARNOG GLUMCA: Gaga zauvek u sećanju

Jelena Matijević

11. 03. 2017. u 19:34

ГОДИШЊИЦА СМРТИ ЛЕГЕНДАРНОГ ГЛУМЦА: Гага заувек у сећању

LEGENDA Dragan Nikolić na snimanju serije "Albatros" 2011. godine

Na Novom groblju u Beogradu i u crkvi na Vračaru danas obeležena godišnjica smrti našeg velikog glumca. Parastosu prisustvovali kolege, rodbina, kumovi, prijatelji...

U ALEJI zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a potom i u maloj Crkvi Svetog Save na Vračaru, rodbina, kumovi, prijatelji, kolege i komšije obeležili su danas godinu od smrti velikana srpske glume Dragana Gage Nikolića.

Kod večne kuće omiljenog dramskog umetnika u Aleji zaslužnih građana, oko 11 časova okupilo se dvadesetak njegovih bliskih prijatelja iz vračarskog restorana "Talija". S njima je nezaboravni Flojd godinama provodio sve svoje slobodno vreme, zajedno su decenijama "bistrili" o svemu... Juče su bili gotovo bez reči, ne krijući muške suze.

- Ni posle godinu dana ne verujemo da je naš Gaga otišao - jedva nam govori njegov prijatelj Boki. - Otišao je u večnost a, u stvari, uvek je sa nama.

Beskrajno tužan bio je i Draganov kolega, glumac Goran Sultanović.

- Šta da vam kažem, osim da ga nikad neću oplakati - teško progovara Sultanović. - Gaga je bio moj prijatelj, deo mog odrastanja, mog života, moje intime. Gospodin svuda i u svemu.

Godišnji pomen Draganu Nikoliću obeležen je juče u pola jedan, u crkvici Svetog Save na Vračaru. Parastos je služio sveštenik Vukašin Milićević u pratnji Dečjeg hora "Rastko" pri Hramu Svetog Save.

Među pedesetak okupljenih bili su Rade i Verica Dravić, brat i bratanica Draganove supruge Milene Dravić, kumovi - teniski trener Radmilo Armenulić i glumica Mira Peić, kao i Gagine kolege Seka Sablić, Tanja Bošković, Branimir Brstina, Nebojša Ilić, Isidora Minić, LJiljana Lašić, košarkaški trener Duda Ivković, filmski kritičar Milan Vlajčić...

* PARASTOS Pomen bardu našeg glumišta / Foto Željko Knežević


- Ne mogu da opišem koliko mi kum Gaga nedostaje - rekao nam je pre parastosa Radmilo Armenulić. - Evo, sada se u crkvi okrećem da vidim da li je i on došao. NJegov odlazak nikako ne mogu da prihvatim. Tek kad odem na groblje suočim se sa istinom.

Suze nije mogla da zadrži ni glumica Seka Sablić.

- Prošlo je godinu dana a Gage se svi tako dobro sećaju i obožavaju ga - kazala je Sablićeva posle pomena. - Verujte, uopšte nisam bila svesna koliko je Dragan voljen. Ne pamtim da je neki glumac tako iskreno voljen. Obeležio je decenije našeg glumišta.

Dragan Nikolić umro je u Beogradu 11. marta prošle godine u 72. godini, posle duge i teške bolesti. Ostvario je više od stotinu uloga, bez kojih se ne može zamisliti domaća filmska i pozorišna umetnost.


MILENINI IRISI I BELE RUŽE

GLUMICU Milenu Dravić bolest je sprečila da danas poseti grob i prisustvuje godišnjem pomenu supruga Dragana Nikolića. Veliku suzu od belih ruža i irisa, umesto nje, na Gaginu večnu kuću, oko pola jedanaest, položio je njihov osamnaestogodišnji komšija Dejan. On je, pored Milenine suze, stavio i svoj buket cveća, u vazu na kojoj je bio grb Crvene zvezde, budući da je Gaga bio vatreni "delija".

- Milena sada bije svoju bitku i mnogo joj je teško što nije mogla da dođe - rekao nam je Dejan, skromni dečak koji nije želeo da se slika. - Voleo sam Gagu i mnogo mi nedostaje. NJihov sam komšija, živim sam bez roditelja, a danas punim 18 godina. Da je živ, Gaga bi mi sigurno čestitao. Milenu, inače, povremeno posećujem i odem u prodavnicu da joj kupim namirnice. Ona se mnogo promenila posle Gagine smrti, a i bolest je baš muči...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)