Kusta preuzima bioskop

S. M.

07. 03. 2017. u 06:18

Куста преузима биоскоп
Odbornici Skupštine grada Trebinja prihvatili su pismo namere privrednog društva "Lotika", čiji je direktor Emir Kusturica, da pod desetogodišnji ugovor uzme bioskop

ODBORNICI Skupštine grada Trebinja prihvatili su pismo namere privrednog društva "Lotika", čiji je direktor filmski režiser Emir Kusturica, da pod desetogodišnji ugovor uzme bioskop, a u planu je i izgradnja multipleksa sa dve bioskopske sale.


U pismu se navodi da Kusturica ima nameru da preuzme bioskop Kulturnog centra, a da u izgradnju nove dve sale sa opremom uloži oko 1.200.000 KM.


Gradonačelnik Luka Petrović izrazio je zadovoljstvo što je Kusturica Trebinje prepoznao kao grad kulture, koji će nakon realizacije ovih projekata biti i centar kulturnih dešavanja, ne samo u Hercegovini.

Prihod od ulaznica raspoređivao bi se u razmeri dve trećine privrednom društvu "Lotika", a jedna Kulturnom centru. Sklapanjem poslovnog aranžmana multipleks bi imao tri bioskopske dvorane - dve male i jednu veliku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Gordana Jovanovic

07.03.2017. 11:53

Gospodin Kusturica je digao na noge Visegrad koji je bio zamro kao mjesto. Isto je na Mokroj Gori gdje je iz nicega napravio filmski festival, omogucio da se razvija turizam, da obicni ljudi nesto rade i zarade. Svaka njemu cast sto se uopste bavi nama i ovim prostorima a mogao bi da zivi u mnogim mjestima na svijetu. Uzgred, ali ne i beznacajno, film na Mlijecnom putu je divan.