Pištalov roman Tesla, portret među maskama na turskom

Tanjug

03. 03. 2017. u 23:46

Пишталов роман Тесла, портрет међу маскама на турском
Roman "Tesla, portret među maskama" Vladimira Pištala objavljen je na turskom jeziku u izdanju ugledne kuće "Aylak Adam"
BEOGRAD - Roman "Tesla, portret među maskama" Vladimira Pištala objavljen je na turskom jeziku u izdanju ugledne kuće "Aylak Adam", saopštio je danas Pištalov srpski izdavač, "Agora".

Nakon NIN-ove nagrade i nagrade Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu, Pištalov roman je već niz godina jedna od najprodavanijih knjiga na našem tržištu, ušla je u čitanke za osnovnu školu i gimnaziju i objavljena sa uspehom u svim bivšim jugoslovenskim republikama.

Pištalov roman je do sada preveden na engleski, makedonski, slovački, mađarski, ruski, rumunski, češki, slovenački, španski, bugarski.

Objavljen je i kao zvučna knjiga i na srpskom i na engleskom. Srpsko zvučno izdanje je pročitao glumac Petar Božović.

Vladimir Pištalo (1960) je autor po-et-ske proze "Slikovnica", "Manifesti, Noći" i "Kraj veka", zbirki priča "Vitraž u seća-nju", "Priče iz celog sveta" i romana "Milenijum u Beogradu", kao i dve neobične literarno-biografske knjige - "Aleksandride", bajkovite povesti o životu Aleksandra Make-don-skog, i novele "Korto Malteze".

Živi u Americi gde predaje svetsku i američku istoriju na univer-zi-tetu u Vusteru, Masačusecu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije